Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Frans Timmermans, prim-viceprședintele Comisiei Europene i-a trimis joi, 24 ianuarie, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă legată de o posibilă ordonanţă de urgenţă care să introducă recursul în anulare. Ministrul Justiției, Tudore Toader îi răspunde ferm la scrisoare. Timmermans şi-a exprimat îngrijorarea şi a solicitat clarificări cu privire la anumite chestiuni.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi transmite o scrisoare prim-viceprşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca răspuns la scrisoarea trimsă de acesta către premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader îi explică lui Frans Timmermans că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curţii Constituţionale care au condamnat protocoalele secrete, dar şi o decizie în urma căreia Guvernul a decis să dea o Ordonanţă de Urgenţă privitoare la posibilitatea recursului în anulare, ca urmare a erorilor înregistrate la ICCJ, în ceea ce priveşte completurile de 5 judecători.

In cazul protocolului, Toader arata ca autoritatile asteapta publicarea motivarii deciziei CCR "inainte de a propune o solutie legislativa".

Integral pe CapitalComentarii

„Laura Codruța Kovesi a fost selectată pentru funcția de Procuror European pe criterii strict profesionale, alături de alte două persoane. În timp ce Toader o dădea afară, ca să mulțumească grupul infracțional organizat aflat la putere, iată că doamna Kovesi a fost cea mai bună și a ajuns în vârful piramidei pentru funcția de Procuror-Șef European, după mai multe evaluări obiective. Acum, Toader să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat. M.M.

12 februarie 2019 0:41

Paulus Bine, si EURO-pushlamaua timmermann, ea ce a rspuns la faza asta - n-a iesit si Creatza "noastra" sa urle, sa-si smulga paru' din nas si sa-l apere? Cu respect, P

11 februarie 2019 22:21

MOS ION ROATA Credem ca este vorba despre sustinerea neconditionata a abuzurilor si nelegalitatilor savarsite in actul de justitie! Oare ce se ascunde in spate? Care este miza? Daca toate persoanele aflate in situatia de hotarare definitiva in baza unor abuzuri savarsite de sistem, abuzuri descoperite si aflate in urma DECIZIILOR CCR, se vor adresa la CEDO, cu siguranta vor avea castig de cauza si statul roman va fi obligat la despagubiri imense! Insa concluzia halucinanta este ca : chiar daca au fost abuzari descoperite, VOI DORITI le ascundem sub pres! Stimatul domn de la UE nu intelege ca asta nu este democratie si nu sunt reguli de functionare ale unui stat de drept! Pozitia pe care ati adoptat-o incalca flagrant drepturile si libertatile fundamentale ale omului! Tocmai ne-au aratat adevarata fata hidoasa a UE! Este clar ca functioneaza ca un adevarat clan de tip mafiot si criminal, la fel cum functioneaza justitia roamneasca! Si voi doriti ca in Romania puterea politica sa fie instalata cu aportul procurorilor! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

11 februarie 2019 22:14

ALEXANDRU LAPUSNEANU Niciunde in lumea larga nu este permis ca o nelegalitate, un abuz sa fie ascunse sub pres, sa fie ignorate cu buna stiinta, prin asumarea altui abuz, al altei nelegalitati! Nu pentru astfel de nelegalitati si abuzuri au murit oameni in Decembrie 1989! CETATENII ROMANI de RAND cu piepturile goale au iesit in fata gloantelor ucigase pentru un stat de drept, pentru libertate, pentru respectarea cu strictete a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurile de judecata au fost nelegal constituite! In baza acestor DECIZII ale CCR dumneata erai obligat sa initiezi si sa prezinti guvernului adoptarea urmatoarelor OUG : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea constituirii tuturor completurilor judecatori; 03. Guvernul sa invoce, cu maxima celeritate, la CCR nelegalitatea tuturor completurilor de judecatori; 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. OUG pentru amnistierea si gratierierea a tuturor cauzelor in care au functionat protocoalele nelegale. Dumneata in loc sa faci ceea ce trebuie si sa-ti asumi raspunderea pentru nelegalitatile savarsite de sistemul judiciar pe care-l pastoresti, zilnic vii cu bombite care au menirea, asa cum am spus, de MANIPULARE si erodare a coalitiei aflate la guvernare. Dumneata este CALUL TROIAN al ACESTEI GUVERNARI! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

11 februarie 2019 21:59

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică Maestrul Justiției a trăsnit-o pe Konchita Wurst cu șpițul fix în sfinkter.

11 februarie 2019 21:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.