Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Comisiei comune parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat luni că o eventuală decizie privind diminuarea bugetului Serviciului faţă de forma transmisă de către Guvern va fi luată în Comisiile de buget-finanţe.

"Am dat un aviz favorabil pe documentele pe care le-am avut. Nu am fost sesizaţi cu niciun amendament (...) Am văzut în spaţiul public acest amendament şi înţeleg că în Comisia de sănătate s-a dat un aviz favorabil. Decizia va fi luată, pentru că raportul se discută la Comisia de buget-finanţe (...). Este obligaţia statului faţă de angajaţii statului, în speţă angajaţii SRI, să asigure salariile, pensiile. De aici încolo, alte cheltuieli privind chirii, utilităţi, dotări, sigur că în funcţie de decizia Guvernului sau a Parlamentului se poate modifica (...). În contextul în care se alocă mai mulţi sau mai puţini bani pentru cheltuielile de personal sau la cheltuielile cu pensiile, la rectificare este foarte clar că Guvernul trebuie să asigure resurse pentru ca statul să poată să îşi plătească funcţionarii", a spus Manda după avizarea de către Comisia SRI a bugetului acestei instituţii.

Manda a precizat că nu poate să spună dacă este o problemă de securitate naţională reducerea bugetului SRI.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.