Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, a transmis, luni, că este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate şi că respectarea deciziilor definitive este o componentă esenţială a statului de drept.

„Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreşedintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţiile din România pe tema unei posibile ordonanţe de urgenţă în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanţa constituţională. Comisia a luat deja notă de prima decizie - decizia completului de cinci (7 noiembrie) - în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV. Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (“res iudicata”), este o componentă esenţială a statului de drept. După cum a observat Curtea de Justiţie a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea MEDIAFAX.

Integral pe MediafaxComentarii

v "Aveti mare dreptate", d-le Franz, doar unii ca Ghiolbanis pot redeschide procesele vechi pierdute

12 februarie 2019 16:58

Traian Poate explica CE si DE CE este important???? Ca nu se prea intelege ingerinta CE in Justitia Romana..... Daca tot oracaie unii si altii despre Independenta Justitiei, pai s-o lasam sa fie independenta odata!!!!!

12 februarie 2019 14:10

Ecce Kurrupt Adevărat vă spun vouă, legea ecce lege. Altfel ar fi pe invers, cum a fost Legea veche.

12 februarie 2019 2:07

Corina Creatza (euro-ciuma rosie) Eu, eu am introdus acest Principiu de Drept în "viziunea" "europeana" - tocmai i-o sugeam lu' panarama aia borâta de Powell, când mi-a traznit ideea prin cap (prin capu' poollii ciorii, n.m.) aceasta idee de-a dreptu' REVOLUTIONAR-PROGRESISTA! Cu respect, CC a CE a UE

11 februarie 2019 22:41

E firesc - si tov. I.V. Stalin, Gheorghe Ghiorghiu "Dej" + Neicanimeni Comunescu, si ei (laolalata ca tov. Erich Honecker si cu kommissarii sovietici, n.m.) insistau asupra faptului ca deciziile tribunalelor "poporului" sa nu mai fie puse în discutie - iata însa ca acest lucru s-a dovedit a fi (oarecum) ... imposibil, nu?! Cu respect, Paulus

11 februarie 2019 22:36

MOS ION ROATA Niciunde in lumea larga nu este permis ca o nelegalitate, un abuz sa fie ascunse sub pres, sa fie ignorate cu buna stiinta, prin asumarea altui abuz, al altei nelegalitati! Nu pentru astfel de nelegalitati si abuzuri au murit oameni in Decembrie 1989! CETATENII ROMANI de RAND cu piepturile goale au iesit in fata gloantelor ucigase pentru un stat de drept, pentru libertate, pentru respectarea cu strictete a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului! CCR a decis clar : 01. protocoalele sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurile de judecata au fost nelegal constituite!RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

11 februarie 2019 22:01

Cristian Homobuci Încă odată și gata.

11 februarie 2019 20:51

Kuminecăturile Gemene Ecce important ca verdictele bătute în cuie și îngropate să nu mai poată fi înviate. Ar fi de-a dreptul ridicol. Singurele excepții ecce Paserea Phoenix, Cioara Vopsită, Homo Superior și Konchita Wurst. Legea nu permite nici un alt precedent.

11 februarie 2019 20:44

ALEXANDRU LAPUSNEANU Credem ca este vorba despre sustinerea neconditionata a abuzurilor si nelegalitatilor savarsite in actul de justitie! Oare ce se ascunde in spate? Care este miza? Daca toate persoanele aflate in situatia de hotarare definitiva in baza unor abuzuri savarsite de sistem, abuzuri descoperite si aflate in urma DECIZIILOR CCR, se vor adresa la CEDO, cu siguranta vor avea castig de cauza si statul roman va fi obligat la despagubiri imense! Insa concluzia halucinanta este ca : chiar daca au fost abuzari descoperite, VOI DORITI le ascundem sub pres! Stimate domnule Christian Wigand asta nu este democratie si nu sunt reguli de functionare ale unui stat de drept! Pozitia pe care ati adoptat-o incalca flagrant drepturile si libertatile fundamentale ale omului! Tocmai ne-ati aratat adevarata fata hidoasa a UE! Este clar ca functionati ca un adevarat clan de tip mafiot si criminal, la fel cum functioneaza justitia roamneasca! Si voi doriti ca in Romania puterea politica sa fie instalata cu aportul procurorilor! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

11 februarie 2019 20:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.