Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis a vorbit la evenimentul de inaugurare a Spațiului optzecist - ”Acasa în Comunism” despre perioada neagra de atunci. Președintele susține că ororile de atunci se pot transmite doar prin povestiri și se pot recreea numai prin amintiri.

”Oamenii au reușit să intre într-un spațiu privat care făcea viața mai ușoară. Regimul Comunist a fost un regin crunt, unul draconic. Aceste lucruri se pot recreea numai prin amintiri și se pot transimte doar prin povestire. Ne-am simțit oprimați, jigniți.

Nici nu se pot transmite aceste lucruri ca sentiment de viață. Din acest motiv cred că spațiul are valoarea lui prin faptul că îți dă un motiv să intri în vremea comunismului din România. Să ținem minte că a fost probabil cea mai neagră epocă a României.

Aceste lucruri trebuie să fie povestite ca istoria să nu se repete din cauza greșelilor noastre. Istoria această trebuie înțeleasă ca să tragem concluzii potrivite.

Noi n-am ieșit la Revoluție ca să cerem bani, noi am ieșit să cerem libertate. Am cerut să scăpăm de Comunism. Așa s-a întâmplat și am devenit liberi. Necunoscând acest termen am definit-o fiecare cum am înțeles-o”, a declarat Klaus Iohannis.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.