Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul pesedist al Comunicațiilor, un ins pe nume Petrescu Alexandru, vrea să ironizeze o postare pe facebook a cuiva de la Ambasada Suediei în România, postare în care diplomatul cu pricina ironiza stilul grăbit, iresponsabil, pe repede-înainte în care guvernul României a adoptat proiectul de buget pe anul 2019.
Numitul Petrescu Alexandru o face, uitând că la începutul democrației noastre originale creatorul partidului condus azi de penalul Dragnea Liviu Nicolae, ex-comunistul Ion Iliescu ne tot invita să luăm seama la modelul suedez. Domnul Petrescu stă prost nu doar cu umorul, cu memoria, cu ceea ce înseamnă istoria formațiunii politice din care face parte, ci asemenea oricărui membru PSD de seamă cocoțat în gașca care se cheamă guvernul României, și cu gramatica limbii române. Nu cunoaște folosirea articolului posesiv-genitival al, a, ai, ale. Așa că, stimată doamnă ministru al Educației, prof.univ.dr. ing. Ecaterina Andronescu, revin și pe această cale cu propunerea să înființați în regim de maximă urgență o clasă de lice seral în care să-i înscrieți pe toți colegii dvs. din guvern. Abia pe urmă să vă puneți în aplicare proiectele reformisto-fanteziste. Căci vă spun sincer, mult simată doamnă ministru, nu prea mai pot să îmi conving studenții să învețe când aceștia constată că semi-analfabeți, semi-docți, care e greu de explicat pe ce cale au izbutit să obțină diploma de Bacalaureat au ajuns, iată, în fruntea țării. Acolo unde nu fac decât să batjocorească pe toată lumea, arătând că au statut de corigenți la Limba română.
Vinerea trecută sus-menționata gașcă a batjocorit Bugetul de Stat și Bugetul asigărurilor sociale de stat pe anul 2019. Până azi la ora 12 cei în drept pot să depună amendamente după care cele două mari proiecte de lege vor intra în dezbaterea Comisiilor de specialitate și apoi în cea a plenului Parlamentului. Alianța de la guvernare și-a făcut publică dorința, prin glasurile șefilor ei, unul mai deștept ca altul, că dorește ca lucrurile să meargă repede și ca respectivele legi să fie adoptate în regim de maximă urgență și apoi să fie trimise la promulgare președintelui Iohannis.

Integral pe Contributors.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.