Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bătălia sondajelor e în toi. Două sondaje cu privire la alegerile europarlamentare și parlamentare au fost „aruncate” în presă: unul provenind din zona Firea -PSD, altul din zona USR, și niciunul dintre ele nu aduce vești bune pentru PSD. Social- democrații coborât sub pragul de 25%, arată sondajul lunar realizat de IMAS la comanda USR. Și PNL e în scădere faţă de luna decembrie, în timp ce USR stă mult mai bine decât partidul lui Dacian Cioloş. ALDE are cea mai spectaculoasă creştere.

Sondajul IMAS pe luna ianuarie privind intenţia de vot la alegerile europarlamentare, citat de ADEVĂRUL, arată astfel: PSD – 24,5% PNL – 23,3% USR – 13,2% ALDE – 12,8% Pro România – 9,1% PLUS – 7,4% UDMR – 5,7% PMP – 2,5% Alt partid – 1,5%. Sondaj IMAS pe luna decembrie: PSD – 25,2% PNL – 26,1% USR – 11,5% ALDE – 9,6% MRI – 8,1% Pro Romania – 6,2% UDMR – 4,6% PMP – 2,5% PRM – 1,9% PNTCD – 1,6% Alt partid – 2,7%.

Pe de altă parte, conform celui mai recent sondaj CURS, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD-ul ar obține 32% din voturi, urmat de PNL cu 22%, ALDE și Pro România cu câte 9% și USR cu 8%. Față de măsurătoarea precedentă, intenția de vot pentru social-democrați a scăzut cu un procent, liberalii au câștigat două puncte în plus, iar ALDE staționează, anunță COTIDIANUL.

Armata, școala și Biserica se bucură de încrederea tinerilor, potrivit unui sondaj realizat de IRES la comanda Ministerului Tineretului și Sporturilor, care vizează categoria 14-35 de ani, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. Situația se schimbă însă radical atunci când vine vorba de instituții și partide politice. Astfel, 61 % dintre cei intervievați nu au deloc încredere în partidele politice. În cazul Guvernului, 56% dintre respondenți spun că nu au încredere deloc iar atunci când vine vorba de Parlament, 55% nu au încredere deloc.

Atunci când sunt întrebați care este partidul care le apără interesele, doar 32% consideră că există o astfel de formațiune. Dintre cei care au indicat o astfel formațiune, 22% au indicat USR, în timp ce 16% au răspuns că interesele lor sunt apărate de PNL, iar 14% dintre cei intervievați au indicat PSD. Potrivit sondajului,  5% au indicat Mișcarea România Împreună (actualul Plus, condus de Dacian Cioloș)). Celalte partide au procente nesemnificative de încredere: ALDE 3%, PMP -1 %, UDMR – 1%. De altfel, 33% din cei intervievați declară că nu sunt interesați de viața politică din localitatea lor.

În plus, peste 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcția în care merge țara este bună, arată rezultatele sondajului INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, anunță G4MEDIA. Față de luna noiembrie 2018, procentul respondenților pesimiști cu privire la evoluția generală a situației din țară a scăzut de la 73,4% la 71,6%, dar a scăzut și mai mult numărul românilor care cred că lucrurile în țară se îndreaptă într-o direcție bună (de la 18,7% la 16,9%).

Între timp, Victor Ponta pare pe cai mari cu Pro România, constată CAPITAL. Acesta reușește să adune în partidul său toți renegații din PSD, iar noul UNPR a început deja să prindă contur. Ultima sa achiziție este fostul secretar general și președinte al PSD Ialomița, Marian Neacșu. Conform unor, fostul om de încredere al lui Liviu Dragnea va conduce echipa de campanie a Pro România pentru alegerile europarlamentare.

Neacşu este condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de conflict de interese. El a fost exclus din PSD pe 5 noiembrie, într-o şedinţă CEx, alături de Adrian Țuţuianu. Acum Ponta vrea să atace PSD cu cel care a coordonat campania partidului în trecut.

Și deputatul Alexandru Andrei a demisionat, luni, din PSD, acuzând politica dominată ”de interese personale şi de grup, de trădări şi jocuri <la două capete>” a conducerii organizaţiei partidului, anunță ANTENA3. El a precizat că va rămâne deputat neafiliat.

Deputatul a facut public faptul ca a transmis oficial conducerii Camerei, luni, decizia de a parasi grupul parlamentar social-democrat, anuță NAȚIONAL. “Nu a fost deloc o decizie usoara, insa a fost o decizie necesara, dictata de cursul pe care l-a luat, in ultimii doi ani, politica dusa de PSD Giurgiu”, a sustinut, intre altele, Alexandru Andrei, via Facebook.


Comentarii

10:52 si 15:34 MERGE-TI LA MUNCA PARAZITILOR Cum va permite-ti golanilor sa vorbi-ti in halul asta. A-ți fost goniți de la terase pe unde a-ți consumat si nu a-ti apucat sa arata-ti ce sunte-ti in stare. Vai de cei din jurul vostru !!! 10:52 si 15:34. Trebuia sa fi-ti la servici la ora asta.

13 februarie 2019 16:01

Sicterescu Ramane cum s-a stabilit ...initial ! PSD e la minim........42 % !!!Asa ca...pupati-i in cur pe toti membrii & simpatizantii partidului ! Sictir !

13 februarie 2019 10:52

Carmen Dan- o Udrea mai stearsa, dar la fel de curva Draknea are pula mare. Ii va prosti pe romani si-n 2019.

12 februarie 2019 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.