Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Darius Vâlcov a vorbit la Antena 3 despre bugetul pe 2019. Consilierul premierului a spus că, cel mai probabil, va fi aprobat până vinerea viitoare.

„Discuțiile pe buget cu UDMR s-au încheiat și s-au încheiat în condiții foarte bune. S-au analizat toate aspectele bugetului și cred că s-au rezolvat 99% din discuții. Înțeleg că până vinerea viitoare bugetul va fi aprobat”.

Consilierul premierului a spus că salariul mediu net va fi de aproximativ 3100 de lei anul acesta.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știe oamenii este că salariul mediu net anul acesta va fi aproximativ 3100 de lei. Asta înseamnă o creștere de 50% față de 2016, când era aproximativ 2000 de lei. Asta înseamnă că pe medie, în ultimii trei ani de zile, salariul tuturor românilor, tuturor celor care au contracte de muncă a crescut cu 50%, dar pe medie. Toate aceste lucruri s-au întâmplat și se întâmplă în condițiile în care pentru cei doi ani care despart 2016 de 2019, deci pentru anul 2017 și 2018, cumulat inflația a fost mai mică de 5%. Deci ceea ce a rămas oamenilor după doi ani și jumătate e o diferență medie între 50 și 5%, deci 45%. Una e când vorbim de salariul mediu public și alta e când vorbim de salariul mediu privat. Salariul mediu privat e undeva la 30% pentru acești doi ani și jumătate, iar cel public se apropie de 80%”.

„E clar că sunt frustrări și e clar că nu e normal, dar asta nu înseamnă că statul trebuie să stea după mediul privat. Dacă, de exemplu, într-o agenție de presă sau într-o televiziune a statului, salariile sunt aproximativ egale cu cele din mediul privat, ceea ce înseamnă că mediul privat recompensează bine pe acest sector. Hai să ne gândim la Sănătate. Avem 680 de spitale, între care 305 la privat și 375 la public. Deci la spitale, doctorii sunt mult mai bine plătiți la stat decât la privat. Probabil salariile ar trebui să fie și la privat la fel de mari, dar și serviciile ar trebui să fie la public ca la privat”, a mai spus Darius Vâlcov.


Comentarii

Pt 11:54 Sa stii ca si cu (curva de) mama procedez în mod similar - si ei i-o dau sa mi-o suga daca nu bese pe bot bashini global-"europene" pe gustu' EURO-poollii mele - ia hai siktir ca sar de la etaj!

11 februarie 2019 22:09

Pt 11:54 Te fut in gura in mortii ma-tii de bou prostalau, spalat cu PZD pe creier! Taci in pizda ma-tii si nu mai posta ca scrii numai prostii! Mortii ma-tii de nenorocit!

11 februarie 2019 12:31

@Spălat pe creier ești tu, boule! Prin legea salarizării și alte măsuri, guvernul a pus presiune și pe privați, în special pe multinaționale, să mărească salariile. Nu putea face mai mult, cu atât mai puțin să plătească salariații din privat de la buget! Dar nu, multinaționalele s-au obișnuit ca în Românica să obțină profituri uriașe, fără să plătească forța de muncă autohtonă și să externalizeze profiturile fără a plăti taxele și impozitele legale. Du-te și bagă-i în pizda mamii lor pe ăia, idiot spălat pe creier și neam de slugă ce ești!

11 februarie 2019 11:54

Pentru spalatul pe creier de la 8:20 Te bag in mortii ma-tii cu toti mortii tai! Cine pizda ma-tii te-a pus sa te bagi in seama?! Comenteaza la articol in mortii ma-tii! Pentru bugetari e bine (vreo 4 milioane de romani), dar restul ce pizda ma-tii fac?! Pe aia nenorocitii astia de la PZD, la care te inchini ca boul, i-a lasta de izbeliste.

11 februarie 2019 8:59

@Măi, (?) condamnatule! (?) Măi boule, păi nu era mai bine (în „pizda mă-tii”) să fi rămas cu salariile „tăiete”, ca pe vremea Băsoiului?! Cui i s-a urât cu binele, să vă voteze pe voi, nu mai e mult până la primele alegeri, și vom avea bucuria și plăcerea autoflagelatorie să ne confruntăm cu „binefacerile” gubernării dreptaco-#rezistaco-securistoide, adică tăieri de pensii și salarii, puterea absolută a procuro-securiștilor, jaful binefăcut și o un nou val băsesco-iohannist de baroni portocalii și galben căcănii, precum și un DNA la pătrat sau cub, care să-i apere pe aceștia și să afunde Românica de tot în iadul sclavagiei neomarxist-capitaliste, adică în soroșismul universal implantat!!! Succesuri!

11 februarie 2019 8:20

Mai, condamnatule! Unde pizda ma-tii a crescut salariul mediu cu 50%?! Poate la bugetari...Fute-ai pe ma-ta de nemernic! Am ajuns sa fim condusi de hoti.

11 februarie 2019 1:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.