Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Darius Vâlcov, consilierul premierului, a explicat că există o diferență foarte mare între dobânda la credit și dobânda la depozit și că din acest motiv Bnaca Națională ar trebui să intervină.

„Nu e ilegal să nu ai cont la bancă. Dar în momentul în care acest ecart de 1 la 8 între dobânda la credit și dobânda la depozit, care e practicată doar în România din toate cele 28 de state europene, acest ecart pe care băncile din România îl practică îi îndeamnă pe unii la boicot. Credem că Banca Națională trebuie să intervină și să reducă rapid această diferență uriașă între banii cu care se atrag banii de la populație și banii care se plasează la populație”.

„În momentul în care ții banii la o bancă astăzi și primești 1%, când inflanția, BNR spune, că e tot timpul 2,5, plus, minus 1%, în parametri ideali. Orice ai face, dacă îi ții la bancă, se diminuează puterea de cumpărare. Până nu se rezolvă această problemă cu banii care sunt plătiți oamenilor nu cred că are sens”.


Comentarii

OLIMP Romanii prefera sa-si retraga banii din Bancile din Romania, si sa cumpere imobile, terenuri, caci, degeaba si in paguba, se tin banii in Bancile - Camatari cocalari !

11 februarie 2019 8:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.