Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mi-a atras atenția o declarație politică privitoare la un aranjament internațional în curs. Mai multe țări europene se pregătesc să finalizeze un aranjament interesant pentru ele, contestat însă de o parte a populației din România (guvern, parlament, o parte a presei etc).

Este vorba de campania de susținere a Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror european. Cine este Gunther Krichbaum? Este membru UCD și președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene în Bundestag. Și, pentru cititorii noștri, mai adaug că domnul Krichbaum este decorat și cu Marea Medalie de Aur în onoarea serviciului adus Republicii Austria! Ca reprezentant în Bundestag-ul german în întrunirea de la București, privitor la susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, joi, la București, domnul Gunther Krichbaum a declarat:

„Pe primul loc pe lista scurtă (n.r.- pentru conducerea Parchetului European) se află Laura Codruța Kovesi, pe locul al doilea este un candidat din Franța, iar pe locul al treilea este un candidat din Germania. Competențele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, este practic predestinată pentru această funcție și eu mi-aș putea imagina, de exemplu, că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis și ar putea găsi o soluție de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat și o solicitare ministrului român al Justiției de a se situa și de a sprijini candidatul român, pentru că are șanse. Este candidat la o funcție înaltă la nivel european și ar fi, practic, oprit, frânat de către propriii săi oameni”.(HotNews,7 februarie)

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.