Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a obţinut mandatul pentru iniţierea negocierilor cu Parlamentul European pentru revizuirea Directivei privind Gazele Naturale. Demersul iniţiat de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a beneficiat de o largă susţinere din partea statelor membre.

Dosarul a fost gestionat în coordonarea directă a prim-ministrului, data fiind complexitatea şi impactul acestuia pentru funcţionarea pieţei interne şi pentru consolidarea securităţii energetice a Uniunii Europene, dosar de importanţă geostrategică.

Propunerea de directivă are ca obiectiv asigurarea un cadru de reglementare uniform şi transparent la nivelul Uniunii, prin extinderea aplicării normelor comune europene la proiectele de interconectare în domeniul gazelor naturale cu state terţe.

„Succesul de astăzi, înregistrat după negocieri extrem de dificile la nivelul Consiliului Uniunii Europene de peste un an de zile, precum şi sprijinul semnificativ din partea statelor membre acordat Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene evidenţiază încă o dată angajamentul nostru comun – state membre şi instituţii europene – de a acţiona în beneficiul întregii Uniuni Europene”, informa vineri Executivul.

Integral pe Adevărul