Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În urmă cu trei luni, înainte ca Kevin Spacey să fie acuzat în Massachussetts de agresiune sexuală, a fost dat în judecată de un maseur care susţine că actorul l-ar fi obligat să-i atingă organele genitale în timpul unui masaj la locuinţa din Malibu. Joi, Spacey a cerut ca această plângere să fie respinsă, potrivit The Hollywood Reporter.

La un termen al procesului, avocaţii lui Spacey au argumentat că actorul „va fi serios afectat dacă reclamantul rămâne anonim” şi, dat fiind că nu există acuzaţii de acte de violenţă, ei spun că Spacey este cel vulnerabil în acest dosar, dată fiind celebritatea sa.

Constituţia americană permite persoanei învinuite dreptul la a-şi cunoaşte acuzatorii, mai ales atunci când este vorba de dosare penale. Cu toate astea, Louis Brandeis, judecător la Curtea Supremă, a statuat în urmă cu un secol că toţi „avem dreptul de a ni se păstra anonimatul”.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.