Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputaţii, senatorii şi diplomaţii ar putea să nu mai beneficieze de pensii speciale. Senatul a adoptat în calitate de prim for sesizat, un priect de lege, care prevede anularea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de demnitari.

Proiectul legislativ care prevede anularea pensiilor speciale a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari din PMP, şi a fost adoptat miercuri, tacit, de către Senat, termenul limită de dezbatere şi adoptare fiind data de 26 decembrie. Senatul a votat în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor, precizează GÂNDUL.

Nu vor mai beneficia de pensii speciale următoarele categorii: personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă; personalul Curţii de Conturi; membrii Corpului diplomatic şi consular al României; personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice; Avocatul Poporului şi funcţionarii publici parlamentari De asemenea,afirmă ADEVĂRUL,  nu se mai acordă indemnizaţiile pentru limită de vârstă sau pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, în prezent de acestea beneficiind sute de foşti aleşi în legislativul ţării.

Tot miercuri, Senatul a adoptat, tot tacit, o propunere legislativă iniţiată de parlamentari UDMR potrivit căreia, cetăţenii români care aparțin unor minorități naționale au dreptul să se exprime în limba maternă în faţa instanţelor de judecată. Conform proiectului, cetăţenii străini şi apatrizii care nu înţeleg sau nu vorbesc limba română au dreptul de a lua cunoştinţă de toate actele şi lucrările dosarului, de a vorbi în instanţă şi de a pune concluzii prin traducător autorizat, dacă legea nu prevede altfel. EVENIMENTUL ZILEI susține că, pentru acest proiect de act normative, Camera Deputaţilor este forul legislativ decizional.

Aprigele controverse stârnite de oficializarea bugetului național sunt departe de a se stinge, în condițiile în care contestatarii se înmulțesc de la o zi la alta, iar nemulțumiții nu sunt numai din rândul opoziției, ci și primari PSD ai unor mari orașe sau sectoare, printre care Gabriela Firea și Robert Negoiță. COTIDIANUL anunță că în tot acest timp, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au pierdut frâiele majorității parlamentare, după valul de defectări către Pro România, ceea ce înseamnă că, momentan, coaliția PSD-ALDE nu poate trece bugetul prin plenul reunit, deși teleormăneanul depune eforturi intense pentru a tranșa vineri întreaga problemă, în Parlament.

În realitate, coaliția de guvernământ a ajuns la mâna UDMR, oamenii lui Kelemen Hunor fiind singurii care ar putea cârpi satisfăcător majoritatea parlamentară. Potrivit surselor citate de EVENIMENTUL ZILEI, recentele tratative cu UDMR au rămas în coadă de pește, fiind știut că politicienii maghiari negociază la sânge.

Liderii PSD și ALDE încearcă să răspundă nemulțumirilor primarilor municipiilor în ceea ce privește bugetul pe anul 2019. Liderii coaliției se confruntă și cu criticile UDMR în privința alocărilor pentru administrația locală, precizează ROMÂNIA LIBERĂ. Liderul PSD Liviu Dragnea a participat, miercuri, la şedinţa Asociaţiei Municipilor din România (AMR) unde au avut loc discuţii despre buget.

Primarii sunt nemulțumiți de alocările de fonduri, mai ales că Guvernul le-a transferat toate cheltuielile sociale. La întâlnire a fost prezentă şi Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei i-a reproşat lui Liviu Dragnea că din bugetul Primăriei se taie 25%, adică 180 milioane euro, anunță JURNALUL NAȚIONAL. ”Am venit să ascult” a declarat Liviu Dragnea, la intrare, întrebat fiind dacă are vreo soluţie pentru problemele primarilor. În condițiile în care o serie de parlamentar PSD au plecat la ProRomânia, sprijinul UDMR devine important în perspectiva votului pentru buget din Parlament.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat din nou pe Liviu Dragnea, joi dimineață, pe tema alocărilor bugetului local, anunță DIGI24. „El nu este regele României și patronul țării”. Ea a adăugat că la discuțiile de ieri i s-a dat dreptate în privința tăierilor din buget, dar că „ar fi spre binele bucureștenilor”. „Vă dați seama ce anomalie”, a afirmat Firea.

Miercuri, amintește ANTENA3, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a lansat un nou val de critici la adresa șefului PSD, Liviu Dragnea. Firea susține că aceasta o să candideze oriunde va candida Dragnea, doar pentru a exista o alternativă. De asemenea, aceasta a mai declarat că dacă nu se va corecta bugetul pentru anul în curs, va lua toate măsurile pentru ca cetățenii Capitalei să nu fie afectați. primarul mai susține să că „soarta bucureștenilor se joacă la ruletă”.


Comentarii

George Nu din greseala.. E normalul si firescul lucrurilor.... Banii trebuie dati Poporului, nu gushterilor!

8 februarie 2019 11:03

victor PENSIILE SPECIALE TREBUIE ANULATE TOATE. LA TOTI SA NI SE CALCULEZE PENSIA CONFORM CONTRIBUTIEI. TREBUIE ARTICOL SPECIAL IN NOUA LEGE. CE FACEM ACUM ?CASA DE PENSII PENTRU CATEGORII SPECIALE CARE ISI IAU BANII TOT DIN BUGETUL STATULUI DECI DIN BANII NOSTRI. NU ESTE PERMIS ASA CEVA SA SE ADUNE BANI DE LA NENOROCITI PENTRU A SUBVENTIONA NISTE PENSII TOTAL NESIMTITE.

7 februarie 2019 16:31

victor PENSIILE SPECIALE TREBUIE ANULATE TOATE. LA TOTI SA NI SE CALCULEZE PENSIA CONFORM CONTRIBUTIEI. TREBUIE ARTICOL SPECIAL IN NOUA LEGE. CE FACEM ACUM ?CASA DE PENSII PENTRU CATEGORII SPECIALE CARE ISI IAU BANII TOT DIN BUGETUL STATULUI DECI DIN BANII NOSTRI. NU ESTE PERMIS ASA CEVA SA SE ADUNE BANI DE LA NENOROCITI PENTRU A SUBVENTIONA NISTE PENSII TOTAL NESIMTITE.

7 februarie 2019 16:31

Jorga Nicolae Tarcea, asta demonstreaza ca, Romania este condusa de incompetenti, penali si agramati. Trist pentru pentru populatia care a mai ramas sa traiasca in tara. Suntem tara cu cei mai multi emigranti din lume dupa Siria !!

7 februarie 2019 14:07

Ar fi prea frumos sa fie adevarat! Ar insemna ca avem o clasa politica "trezita" in ceasul al 12. Totusi, dupa cat ii stiu de nemernici pe parlamentari, cred ca a fost doar o scapare. Vor avea deputatii grija sa blocheze o astfel de lege.

6 februarie 2019 11:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.