Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cărțile mele de nopți albe, pe care le-am savurat fără a deosebi noaptea de zi , sunt cele care mi-au desvăluit istoria adevărată a neamului meu, istoria românilor. O astfel de carte este și volumul „MĂRTURIA UNUI ISTORIC SINGURATIC . Convorbiri cu academicianul DINU C. GIURESCU”, semnat de Narcis Dorin Ion, recent apărut la Editura RAO.

„Istoria românilor” este brand-ul „dinastiei istoricilor Giurescu.” În istoriografia românească, academicianul Constantin C. Giurescu și fiul său, Dinu C. Giurescu, sunt inițiatorii unui amplu proiect de abordare a Istoriei României, ca Istoria Românilor. Ce semnifică inovația ? Evidențierea genului proxim, Patria, care există dintotdeauna și a diferenței specifice, Țara românilor, adică dintre spațiul zămislirii neamului și spațiul dintre fruntariile unei tări ciuntite și ale unui neam risipit în cele patru zări. Diferența de la 30 de milioane de români ai Patriei, la câte milioane ne va minți, că mai suntem locuitori ai Țării, Institutul Național de Statistică, în încercarea comandată politic, de a ascunde ritmul accelerat de depopulare a României.

Integral pe Cotidianul