Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deși Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu depun eforturi însumate pentru a salva aparențele ultimelor defectări din PSD, majoritatea parlamentară a coaliției de guvernământ a fost spulberată din punct de vedere aritmetic. Aceasta în condițiile în care cârpirea și menținerea majorității este vitală pentru coaliția PSD-ALDE în ceea ce privește trecerea bugetului național prin plenul reunit. Totodată, fără refacerea majorității, Liviu Dragnea riscă să-și piardă jilțul de șef al Camerei Deputaților.   

În tot acest timp, susține EVENIMENTUL ZILEI, la bursa zvonurilor se speculează despre noi plecări, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. În actualul context, Liviu Dragnea este nevoit să poarte negocieri subterane cu UDMR și Kelemen Hunor, întrucât doar Uniunea poate aduce voturile necesare cârpirii majorității. Potrivit sursei, în următoarele zile se vor desfășura o serie de negocieri de culise cu UDMR, dar este știut că politicienii maghiari negociază la sânge orice formă de susținere. Un alt sprijin pentru majoritate vine din partea grupului minorităților naționale altele decât PSD, deși, de regulă, jumătate dintre acești deputați votează laolaltă cu opoziția.

Totuși, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că majoritatea parlamentară nu se pierde în urma plecării unor social-democraţi din formaţiunea sa, despre care spune că "s-au păcălit", anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Majoritatea parlamentară nu se pierde. Majoritatea parlamentară se verifică la legi şi la moţiuni de cenzură. Se pare că s-au păcălit", a spus liderul PSD. Întrebat dacă se aşteaptă ca şi alţi parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a răspuns: "Nu mă aştept niciodată. Dacă nu mai este niciunul acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai este, mai pleacă".

Se anunță un an foarte greu pentru PSD în urma plecărilor și a scandalurilor in interior, anunță ANTENA3, care îl citează pe jurnalistul Ion lui Cristoiu. La finalul ședinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, Liviu Dragnea ar fi trebuit să facă un anunț major, așa cum, de altfel, a spus cu subiect și predicat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu. Însă anunțul s-a lăsat așteptat și se mai lasă așteptat și în ziua de astăzi.  „Dacă ați observat, a avut loc o precipitare de plecare a unor parlamentari la Pro România. (...) Brusc au început să plece și l-au lăsat pe domnul Dragnea fără siguranța majorității", a explicat Cristoiu.

O nouă plecare din PSD a fost înregistrată chiar luni, la Timișoara, anunță COTIDIANUL. Purtătorul de cuvânt al PSD Timiș a anunțat faptul că trece și el la partidul lui Victor Ponta. După ce la sfârșitul săptămânii trecute alt timișorean, deputatul Adrian Pau, a anunțat că pleacă de la PSD la Pro România pentru că nu se mai regăsește în linia politică dictată de Liviu Dragnea, ieri, purtătorul de cuvânt al social democraților timișeni a făcut același anunț.

Chiar și primarul Capitalei, Gabriela Firea, încă în PSD, susține că se va lupta cu toate armele împotriva lui Liviu Dragnea, inclusiv pe cale legală. Firea avertizează că toți funcționarii și demnitarii care vor pune în aplicare ordinele lui Dragnea pe Legea bugetului vor răspunde penal, iar la final și Dragnea va fi acuzat de abuz în serviciu.

„Îl invit pe Dl Dragnea la o dezbatere publica, cu cifrele si dovezile pe fata, la orice televiziune doreste, oricat de prietenoasa cu el. Sa vada o tara intreaga cine minte si cine spune adevarul. A taiat aproape 25% din bugetul Primariei Capitalei (180 milioane de euro) si spune senin ca bucurestenii nu vor fi afectati, pentru ca a suplimentat repartitia de bani la sectoare. O mare manipulare!“, a declarant Firea, citată de CURENTUL.

ADEVĂRUL remarcă faptul că primarul general a pus şi trei hastaguri la mesaj: #fara malefici, #faraminciuna, #faramanipulare. Luni dimineaţă, Gabriela Firea a avut un mesaj mult mai lung în care sublinia că Liviu Dragnea îi urăşte pe bucureşteni şi îl provoca la discuţie cu cifrele pe masă, pe tema bugetului, după ce Primaria Generală ar urma să rămână cu 25% mai puţini bani, în urma schemei gândite de Guvern.

Pe fondul recent incheiatei sedinte a conducerii social-democrate, dar si a mesajului de ultima ora postat de Gabriela Firea pe o retea de socializare, dupa Comitetul Executiv (CEx) al PSD, secretarul general interimar al formatiunii a facut o serie de referiri la primarul Capitalei, anunță NAȚIONAL. „Doamna Firea vrea sa fie exclusa din partid si (…) sa gaseasca motive prin care sa enerveze colegii din CEx s-o dea afara. N-o dam afara”, a sustinut Codrin Stefanescu, in urma cu scurta vreme.

Mai mult, social-demoratul a mutat apoi discutia catre asteptarile pe care considera ca le au locuitorii Capitalei de la edilul general. “Ea are niste indatoriri”, a insistat Stefanescu, amintind, intre altele, de aglomeratia din oras. “Bucurestenii asteapta inca lucrurile astea minunate sa se produca. (…) In orice caz, noi n-o excludem pe Gabriela Firea din partid”, a conchis Codrin Stefanescu.


Comentarii

crestinu` si....nu prea Vax populi in....corpore ...mentosano !Ori....veni, vidi, vax !

6 februarie 2019 11:56

Marius Ivanescu Și încă ceva, eu în calitate de șobolan trădător de căcat știu sigur că după ce îi mort și îngropat, nu va învia după 3 zile. Numai Puie Montuitorul poate să ardă și să fie făcut din nou ca cioara vopsită a lui Konchita Wurst deoarece el a fost sacrificacat pentru păcatele noastre a tuturor românilor altfel.

5 februarie 2019 16:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.