Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Poetul şi publicistul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani, informaţie confirmată de familie. În ultimele luni, ziaristul s-a simţit rău, scrie ziarul Adevărul.

George Stanca a murit astăzi, în jurul orei 15.00, în urma unui stop cardio-respirator. El era internat la Spitalul „Sfânta Maria“.

George Stanca - poet, publicist şi fost solist al formației rock Odeon - i-a povestit Florentinei Fântânaru, la Antena Stars, că a făcut în tinereţe un gest pe care îl regretă şi acum. "Tata era un om de o bunătate, de o corectitudine şi de o frumuseţe sufletească... Aveam trei ani când a venit la noi acasă. El a fost primul iubit al mamei mele. A apărut golanul de Stanca (tatăl bilogic al poetului - n.r.) şi a cucerit-o şi m-a făcut pe mine. A plecat golanul de Stanca şi nea Marin a reluat iubirea. Numai de aici se vede cât de bun era. Mama l-a trădat... (...) Avea grijă de mine, să nu mă supere, să nu cumva să cred că e tată vitreg. (...) Era în Giuleşti un infirm, care m-a întrebat: «Ce mai face, bă, tac-tu?» Şi i-am zis: «Bine, cred că a venit acasă». Iar el a replicat: «Lasă, bă, că nu de ăla de întreb!» Şi, în momentul ăla, i-am dat un pumn în gură... Era, săracul, şchiop, în cârje. Regret şi acum. L-am lăsat lat. I-am spus: «Bă, tatăl meu e numai unul!»", a povestit George Stanca.

Integral pe Jurnalul Național