Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primul atac la care am luat personal parte a fost, în aprilie 2017, la conferința organizată de către Consiliul Concurenței la Palatul Parlamentului destinată a marca împlinirea a douăzeci de ani de la adoptarea Legii Concurenței în România. Invitat în panelul din care a făcut parte și subsemnatul a fost actualul ministru de finanțe, dl. Eugen Teodorovici. Adoptând un ton care l-ar face invidios cred până și pe Corneliu Vadim Tudor, acesta a acuzat direct Uniunea Europeană și Banca Mondială de comportamentul avut față de România. Sunt convins că înregistrarea există pe undeva la o adică. Mărturisesc că, pe moment, am fost de-a dreptul consternat.

Timpul a trecut și rolurile se pare că s-au schimbat. Propriul Guvern atacă de ceva vreme mediul de afaceri. Ținta predilectă: multinaționalele. Dar nu numai. Cad rând pe rând: bănci, firme de telecomunicații, din sectorul de energie, din comerț. Brațul armat al statului fie că se numește Ministerul de Finanțe, ANAF, Consiliul Concurenței sau Comisia de Prognoză scoate din sertare schelete puse din timp la păstrare. Scopul este unul singur: bani la buget. Cât mai mulți bani la buget pentru a acoperi Caritasul național propus de un model economic fantezist, ca să utilizez cel mai soft termen. Salarii mărite substanțial pentru mai tot sectorul bugetar, fără nicio legătură cu performanța, punct de pensie majorat și el semnificativ, toate pentru că „la asta ne-am angajat prin programul de guvernare: să reducem decalajul României față de media europeană”. E de prisos să spun că același program de guvernare prevede, pe un anumit slide frumos colorat, un deficit bugetar mult mai mic decât cel înregistrat.

Integral pe RepublicaComentarii

Eduar Dinu: ia nu ma mai înjurati, încercati si voi sa va puneti în situatia mea - în aprilie 2017, la conferința organizată de către Consiliul Concurențe destinată a marca (...) io shedeam comod într-un hamac, cu EURO-poolla în cioc (pe post de acadea, cu "nugleu'-dur" înfipt între cele doua amigdale din dotare, n.m.) când (brusc & dintr-o data, n.m.) a aparut (ex nihilo, n.m.) actualul ministru de finanțe, dl.Teodorovici. Adoptând un ton care l-ar face invidios cred până și pe Corneliu Vadim Tudor, acesta a acuzat direct Uniunea Europeană și Banca Mondială de comportamentul avut față de România. Mărturisesc că, pe moment, am fost de-a dreptul consternat (si ca am scapat si EURO-poolla dintre gingii pe jos, n.m.)! Dvs. ce ati fi fuck-ut înlocu' meu?! Io atuncea am deschis pliscul si am utilizat un termen "soft" de "slide" (frumos colorat, n.m.)! E de prisos să spun că "nucleu' dur a lu' capu' la europa" a cazut atunci retezat de Brațul armat al statului! Sa va mai povestesc, sau v-a ajuns?! Cu respect, ED ("republicanu"-poollii, n.m.)

1 februarie 2019 23:07

Kuminecăturile Gemene Modelul Eurovizionar însă merge strună. Șezi pe un scăunel la masa tăcerii ca un fomist și înbuci o felie de cozonac cu căcat. Apoi inviți 12 fraieri și le dai să înbuce câte o felie din cozonacul tău. Ecce aluatul fermecat care dospește nu glumește...

1 februarie 2019 14:16

@XYZ - mai sa fie, dar insulta nu face parte din vocabularul tau. Hai ca raspund eu in locul tampitului de la 11:16 - banii aia din imprumuturile facute de Basescu si sleahta lui au fost sifonati/furati. Dar intrebarea este de catre cine. Raspunsul socheaza? De catre TOTI politicienii, indiferent de partid, ca de-aia vor sa schimbe legile acum, ca sa scape basma curata si sa aiba liber la furt in continuare. Iar nivelul de imprumuturi contractat de guvernele anterioare nu se compara cu cel al imprumuturilor contractate de Dragnea si sleahta lui. Faptul ca unul a fost cretin nu este o scuza de a-i continua mostenirea, indiferent sub ce poleiala o invelesti. In final, noi vom plati, tampitul ala de la 11:16, cu copiii si nepotii mei, eu voi plati, cu familia mea, dar si tu, civilizatule si delicatule, pentru care insultele sunt straine.

1 februarie 2019 12:42

XYZ Pt. tampitul 11:16, unde sunt imprumuturile externe facute de Basescu&PDL ?! Unde sunt banii publici sterpeliti de Basescu& PDL, din amputarile veniturilor cetatenilor ?! Ce-a dezvoltat Tartorul, ce locuri de munca a creat?! Nimic, a transferat Bugetul Tarii, prin ANRP, in conturile unor borfasi amici. Bai, tampitule, raspunde punctual, caci nu convingi pe nimeni cu insulte....

1 februarie 2019 12:18

Mircea Balea Eu sunt bine, inca nu a inceput sa raceasca tzatza lui Felix.

1 februarie 2019 11:22

@CETATEAN CIURUIT - du-te, nene, si ia-ti pastilele. Vorbesti de bani publici. Care bani publici? Aici vorbim de bani imprumutati de la extern, pentru a acoperi acest program inept. Nu prin imprumuturi pentru acoperirea promisiunilor electorale si sociale se rezolva problema, ci prin dezvoltare. Acolo trebuie bagati bani, care ulterior sa produca alti bani din care sa ne putem permite cresteri salariale. Asa nu am facut decat sa indatoram generatiile viitoare. Dar ce te intereseaza pe tine de copiii si nepotii tai, important este sa-ti fie tie bine, iar interesul lor este sa aiba cat mai multi imbecili ca tine, pentru a putea fura linistit. Si legal, ca doar de-aia se aliniaza legea la hotia lor.

1 februarie 2019 11:16

CETATEAN CIURUIT Scribalaul autor de text vomitat la betie - de Basescu, cand era el sef la Romanica, impreuna cu guevernul mafiot PDL, loveste tot in Popor, ca el este vinovat ca mai respira, traieste mananca, face copii, varstnicii n-au dat inca coltul...nemernicul de scribalau platit cu ora, nu spune ce-a facut Basescu cu sutele milioane Euro, taiate de la familiile de romani, ca era "recesiune". Atunci, sutele de milioane Euro matrasite de la romani, au fost transferate in conturi straine, ale mafiei bashinoase. Popoviciu, Cocos, Udrea, Bica, Blaga, Videanu, Nelu' Mexicanu, si alti banditi din sleahta pdl-hoata. Acum, opozitiei lu' "rezist" ii curg balele dupa banii publici, care, din fericire, nu sunt inca in labele lor. Si, nici nu vor fi, avem noir grija, sa le curga balele inca cca. 5-10 ani.

1 februarie 2019 9:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.