Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mi-a atras atenția protestul primarilor. Era una din puținele dăți în care s-au adunat să protesteze, folosindu-se și de participarea unor primari PSD. Adică situația este atît de gravă că și oamenii partidului de guvernămînt sunt gata să iasă în stradă cu pancarte de gît și cu talăngi. Ba, în ceata primarilor protestatari, Emil Boc stătea mititel pe rîndul al doilea, lăsîndu-i în față pe Negoiță, Falcă și Firea, oameni cu experiență la capitolul tărăboi. Mie unul, această mișcare mi s-a părut destul de suspect. În primul rînd, era vîndută ca un protest la care participă și primarii PSD. Ori, Gabriela Firea și Robert Negoiță reprezintă PSD-ul cum eu reprezint… Republica Albania, să zicem. În ciuda carnetului lor de partid, ei reprezintă mai degrabă o parte din curentul care se străduie să dărîme Guvernul PSD-ALDE. Dar nu este treaba mea. Liviu Dragnea s-a făcut că plouă, premierul a refuzat să participe la o discuție cu primarii nemulțumiți de bugetul alocat. Ba, cu prilejul ultimei apariții, ei au anunțat că un singur procent în minus îi va scoate în Piața Victoriei. Faptul nu s-a petrecut. Personal, n-am înțeles de ce. Am observat însă un anunț al Asociației primarilor comunelor din România, care suna exact pe dos față de discursul edililor de municipii. E clar. Și poziția primarilor avea un subtext politic. Iar la ora la care scriu nu am la îndemînă cifrele bugetului pe anul 2019.
Am încercat să aflăm ce cred bucureștenii, cititori ai ziarului Cotidianul, mai ales că, de cînd a început mandatul Gabrielei Firea, Primăria Bucureștilor o ține numai într-un festival și-un zaiafet, într-un concert pe sume enorme, într-o subvenție de tineri căsătoriți, de creșterea natalității, de pus dinți și de cumpărat biciclete, de cărat pensionari la excursii prin Grecia și la mănăstiri. Și multe altele, toate forme de tocat banii bucureștenilor, în vreme ce capitala se îneacă în mizerie și dezordine, în cenușiu și într-o gospodărire fără cap. Marile firme gîndite de madam Pandele s-au blocat și ele în dispute juridice și în incapacitatea de a acoperi domeniul alocat, asta în vreme ce angajații toacă banii cu furie. Metropola este cotropită de mașini și devine aproape sufocată și de necirculat. Cîți bani din procentul de la bugetul public pe care îl revendică Gabriela Firea se duc pe apa Sîmbetei? Dar din ce cheltuie Emil Boc pe festivaluri și bairamuri?

Integral pe Cotidianul