Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La Forumul internațional asupra securității cibernetice de la Lille, experții au evidențiat temeri legate de faptul că mai mulți factori contribuie la instabilitatea crescândă și reală a spațiului informatic, cu posibile daune de amploare.

Franța încearcă definirea unei doctrine pentru supraviețuirea într-o lume unde armele cibernetice nu mai folosesc doar pentru spionaj ci pentru a distruge, arată media franceză, evocând avertismentul ministrului Apărării, Florence Parly, la prezentarea noii doctrine ofensive a armatei franceze privind Internetul: „Războiul cibernetic a început“. Dacă pentru moment acest război nu a făcut „oficial“ victime, avertismentul reflectă o stare de tensiune în rândul autorităților și al unor cercuri de experți în securitate informatică, de peste un deceniu fiind evocată perspectiva unui „Pearl Harbor numeric“.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.