Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Eram la o emisiune de televiziune cînd Alina Mungiu formula o îngrijorare neașteptată a politicienilor europeni. Cică în România, cei numiți sunt schimbați mereu și oamenii nu mai apucă să-și termine mandatul. „L-ai numit, lasă-l domnule să-și facă treaba și să termine mandatul ca să se simtă că este independent, liber și nu poate fi amenințat cînd abordează o cauză, un fenomen sau un caz“. Care va să zică, un om numit politic (în cazul Kovesi, la DNA, cred că am putea zice ”și informativ”) nu poate fi schimbat nici dacă a plagiat o teză de doctorat, nici dacă a încălcat de mai multe ori Constituția României, nici dacă a mințit, nici dacă a comis abuzuri, încălcînd grosolan diferite legi etc. Ce mai tura-vura, un om ca Luluța nu trebuie (nu poate fi) schimbat nici mort.

Evoluția asta a gîndirii europene m-a lăsat cu gura căscată, mai ales că, tot de la Bruxelles, au venit semnale critice (de nemulțumire) cînd Parlamentul României a respins arestarea sau cercetarea unor parlamentari. Atunci era bună arestarea, debarcarea, excluderea, demiterea. Acum, cînd a venit rîndul altora, nu mai este în ordine. Ca și la arestarea procurorilor. Cînd o făceau ei, era în interesul anticorupției. Cînd sunt de legat pentru ticăloșiile comise este un atac la închipuita lor independență și la statul de drept pe care au făcut ceva. Cînd DNA-ul a încercat (și uneori a reușit să scoată din joc miniștri și parlamentari) debarcarea era valabilă. Cînd același DNA a inventat dosarul lui Victor Ponta și s-a opintit să-l debarce, (făcînd exact ce își dorea Iohannis în campania electorală!?) golănia a fost trecută la a eroism anticorupție!

Integral pe CotidianulComentarii

Au călcat totul în picioare. Este un atac foarte coerent împotriva economiei româneşti. Au lovit în producţia de gaz. Întâi în cea offshore. Au nenorocit şi producţia locală, pentru că au pus preţ maxim, dar au pus la producători, nu la traderi, ca şmecherii lor să poată lua ieftin de la Romgaz şi să vândă scump pe piaţă, pentru ca gazul rusesc e mai scump. Au lovit în tot lanţul de electricitate. Îi vor pune pe cei care nu au resurse în faliment, o să rămână câţiva mari, va creşte preţul şi mai mult. Au lovit băncile, au lovit bursa, lovesc bugetul. Este un război împotriva României. G. Biris.

31 ianuarie 2019 8:57

UNFORGIVEN Intrebare : Ca sa te adresezi la CEDO, nu trebuie mai întâi să parcurgi si să epuizezi toate etapele interne, adică cele din țara de origine si abia apoi sa vii sa ceri dreptate la Strasbourg ? PS: Nu stiu ca LCK sa fi apelat si sa fi primit vreun verdict în țară noastră!

31 ianuarie 2019 3:11

v Ce este ingrijorator ca cele declarate de d-l Nistorescu sint vizibile de catre toti, dar mai sint unii care o tin "langa" sa nu fie schimbati unii dintre conducatori, dovediti ca au facut faradelegi. Ba mai mult multi dintre acestia sint "sustinuti" de diverse state din occident,care au ambasade la noi, corespondenti de presa, etc.

31 ianuarie 2019 0:30

Kuminecăturile Gemene Procuristul trompetist invitat la ceremonia de deschidere a anului judiciar CEDO a făcut un solo la flautul care nu se aude al lui Konchita Wurst care sună mai degrabă ca alocuțiunea servitorului șef la conferința eurovizionarilor repetenți de la masa tăcerii după ce a adus pe tavă cozonacul cu căcat...

30 ianuarie 2019 18:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.