Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

R Reprezentanții Fondului Proprietatea(FP) trag un semnal de alarmă în privința schimbărilor fiscale „surprinzătoare“ adoptate de Executiv la finele anului trecut.

În opinia managerului de portofoliu al Fondului Proprietatea (FP), Johan Meyer, OUG 114/2018 riscă să afecteze serios potenţialul de creştere al României în 2019. „Anul acesta se profilează şi apariţia unui set de dezechilibre – adâncirea deficitelor de cont curent şi bugetar, dar şi creşterea inflaţiei, care ar trebui gestionate într-o manieră transparentă şi consecventă. În timp ce indicatorii macro-economici cel mai probabil vor fi robuşti, mare parte din evoluţia lor va depinde de capacitatea statului de a atrage, facilita şi gestiona investiţii, pe măsură ce nevoia de fluxuri de investiţii – inclusiv prin absorbţia de fonduri UE – va deveni mai pronunţată“, a spus Meyer, într-un comunicat.

Integral pe România Liberă