Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consumul de avocado a continuat să crească exploziv în ultimii doi ani în Occident, atât în Europa cât şi în SUA, acoperirea acestei cereri puternice fiind facilitată de recoltele record înregistrate de unele ţări exportatoare, a anunţat Organizaţia mondială a avocado-ului (WAO).

În Europa, consumul de avocado a crescut cu 65% între 2016 şi 2018, potrivit datelor WAO. Preşedintele WAO, Xavier Equihua, susţine că, în Europa, consumul de avocado a ajuns la "cel puţin" 650.000 de tone. De asemenea, în SUA, după un recul în 2017, consumul de avocado a cunoscut o relansare în 2018 pentru a ajunge la aproximativ 1,1 milioane de tone.

"Ne-am depăşit aşteptările, deoarece ţări producătoare precum Africa de Sud, Chile şi Peru au exportat mai mult, graţie unor recolte record", a explicat Xavier Equihua.

Franţa, un motor al consumului european de avocado, nu a scăpat nici ea acestei tendinţe. În Paris, oraşul unde anual se consumă cea mai mare cantitate de avocado pe cap de locuitor, apetitul pentru acest fruct a continuat să crească, ajungând la un consum de 2,8 kilograme, susţine Xavier Equihua.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.