Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ies din apartament într-o seară, iar pe coridor pâlpâie un bec amărât. Ca să ajung acolo unde vreau trebuie să trec printr-o zonă în care nu văd mai nimic. Ba da, văd jos o formă care ar putea fi aproximativ un gândac enorm. E un gândac cât casa şi ca să trec pe acolo trebuie să calc peste sau prin, oricum ceva neplăcut, mai ales dacă începe să se mişte.

Decid că cel mai sigur e să-mi văd de treabă. Mă întorc în apartament. Decât să mă întâlnesc cu gândacul ăla enorm, care pândeşte, mai bine găsesc ceva orice de făcut. Frica mă împarte în bucăţele. A doua zi, când plec de acasă, văd iar pata aceea pe coridorul blocului. De data asta nu am ce face, trebuie să mă apropii. Şi când o fac observ că pe podea se află de fapt o petală de trandafir, nu un gândac. Pur şi simplu o petală de trandafir care s-a scuturat probabil din buchetului unui vecin. Într-o altă seară, la fel de fatidică şi de bucureşteană, mă duc să duc gunoiul la ghena de la etajul la care locuiesc şi ghicesc în întuneric o formă ciudată într-un colţ al încăperii. Am de luat o decizie – trebuie să fac doi paşi, să ridic capacul, să îndes gunoiul şi să mă car, dar întrebarea care se pune e: ce e mogâldeaţa din întuneric? E un şobolan? E doar o pungă? E ceva ce a fost mereu acolo şi abia acum am remarcat eu? Dacă mişcările mele o vor face şi pe fiinţa de acolo să se mişte? Ba chiar şi să ... sară la mine? Am ieşit să duc gunoiul şi iată-mă în faţa unei decizii de viaţă şi de moarte.

Integral pe Adevărul