Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Boeing a testat cu succes un prototip pentru un avion autonom, care va fi folosit de servicul de taxi aerian al Uber Air. Directorii Boeing sunt convinşi că sunt pe drumul cel bun pentru dezvoltarea taxiurilor aeriene autonome la cerere.

Boeing a lansat un video al unui zbor de încercare care arată că avionul său de pasageri (PAV) se ridică, planează pentru scrut timp înainte de a efectua o aterizare controlată. "Într-un an, am avansat de la un design conceptual la un prototip de zbor", a declarat Greg Hyslop, şeful departamentului de tehnologie Boeing, într-un comunicat de presă. În luna mai a anului trecut, Uber a dezvăluit planurile sale pentru serviciul de taxi aerian şi a prezentat un avion concept. Zborul de test care a avut loc în Manassas, Virginia, (SUA) nu a durat mult şi nu a inclus un zbor cu deplasare înainte. Boeing, de asemenea, nu a testat modul în care PAV tranzitează între ridicarea verticală şi zborul înainte. Prototipul PAV este alimentat cu baterii şi va avea o autonomie pentru o distanţă de 80 de kilometri.

Integral pe Adevărul