Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ordonanța anunțată de Tudorel Toader care le-ar permite condamnaților după 2014 să atace deciziile definitive este cras neconstituțională, a susținut marți Klaus Iohannis într-o primă reacție la acest scandal. În opinia lui Iohannis, PSD încearcă și acum să găsească soluții pentru problemele penale ale politicienilor, în frunte cu Liviu Dragnea.

„Nu știm exact ce iși imginează ministrul Justiției să scrie în acea ordonanță. Dar după părerea mea, dacă dorește să faca ceea ce a comunicat cât de cât public chestiunea este cras neconstituțională. Există cateva principii care sunt repspectat de toată lumea. La noi sunt ancorate în Constituție și unul dintre aceste principii pe care se bazează toată construcția statului și statul de drept este că o lege acționează numai pentru viitor, deci legea nu poate să acționeze retroactiv. Vă imaginați dacă o lege ar fi să se aplice pentru trecut oricare guvern ar veni și ar schimba trecutul statului și ar dispărea orice urmă de stabilitate și predictibilitate”, a declarat Klaus Iohannis, marți, după ce a participat la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german de la Aachen, Germania.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.