Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu ocazia aniversării Unirii Moldovei cu Muntenia, în 1859, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Unirea Principatelor Române, 160 de ani.

Coliţa dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, este ilustrată cu o litografie care prezintă deschiderea lucrărilor Adunării Legislative a Principatelor Unite (29 februarie 1860), în prezenţa lui Alexandru Ioan Cuza, alături de un portret al domnitorului şi stemele Moldovei şi Ţării Româneşti. Steaua dintre coarnele bourului de pe stema Moldovei este realizată prin perforare ca element de siguranţă al timbrului.

Unirea Principatelor a fost primul proiect de ţară realizat de patrioţii români. Idealul unirii a fost formulat de elitele politice şi intelectuale educate în marile oraşe vest-europene, la începutul secolului al XIX-lea. Primii paşi concreţi au fost realizaţi în timpul Revoluţiei de la 1848, când s-a realizat o uniune vamală între Moldova şi Ţara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.