Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alpinistii romani Radu Albu si Radu Turta au reusit in aceeasi zi atingerea ambelor varfuri ale celui mai inalt munte al Europei in conditii dure de iarna si temperaturi de pana la -50 grade Celsius.

Pe data de 21 ianuarie 2019 ei au urcat atat Elbrusul de Vest la 5,642 m, cel mai inalt varf din Europa, la 9:15 ora locala, cat si Elbrusul de Est, la 5,642 m, la ora locala 13:00. Traseul a durat mai bine de 14 ore, din care au petrecut mai mult de jumatate pe creasta dintre cele doua varfuri, in conditii de vant si temperaturi extreme. Premiera consta in atingerea celor doua varfuri ale muntelui Elbrus in aceeasi zi.

Escaladarea oricariu munte la peste 5,500 m in conditii de iarna si ger extrem nu este nici pe departe o plimbare in parc, si tocmai acest lucru l-au ales sa-l faca ai nostri alpinisti Radu Albu si Radu Turta. Unii dintre noi stim si cat de frig e in Rusia in orase precum Moscova sau Sankt Petersburg, cum uneori nu se iese din casa din cauza frigului. Si totusi, alpinistii nostri s-au incumetat sa urce pe un frig extrem la peste 5,600 m in Rusia. Acest vis a luat nastere acum cateva luni, cand au decis sa urce ambele varfuri ale celui mai inalt munte din Europa, muntele Elbrus, in conditii de iarna, si sa stabileasca o noua premiera pentru Romania.

Integral pe Curierul National