Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UE a confirmat că va impune va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, țara constituentă a Regatului Unit, în cazul în care Marea Britanie va părăsi blocul comunitar fără un acord, în ciuda riscului pe care l-ar reprezenta asupra păcii, a anunțat urtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

"Dacă vreţi să mă forțați să fac speculaţii asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla în Irlanda în scenariul unui Brexit fără acord, cred că este destul de evident că vom avea o frontieră solidă, iar angajamentele asumate prin Acordul din Vinerea Mare şi toate lucrurile pe care le-am făcut de ani de zile prin instrumente şi programe vor trebui în mod inevitabil să fie adaptate. Sigur că noi vrem pace, sigur că susţinem Acordul din Vinerea Mare, dar acestea sunt efectele scenariului Brexitului fără acord", a declarat marţi Margaritis Schinas, potrivit The Guardian.

Integral pe Hotnews