Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Câțiva miniștrii-cheie ai Guvernului Dăncilă au fost audiați, în aceste zile, în Parlamentul European. Tudorel Toader (Justiție) și Carmen Dan (Interne) s-au confruntat cu criticile eurodeputaților din Comisia LIBE care au vizat intenția Guvernului de la București de a emite o ordonanță de urgență pentru anularea sentințelor date de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ în perioada 2014-2018, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

COTIDIANUL constată că Viorica Dăncilă nici usturoi n-a mâncat, dar nici gura nu-i miroase. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în sesiunea plenară a Comitetului Economic şi social European, că este mâhnită de dezinformările care există cu privire la acţiunile Guvernului de la Bucureşti, spunând că Executivul nu a intervenit în sistemul juridic.

"Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat, drepturile omului trebuie respectate şi sunt mâhnită să constat că încă este dezinformare. Guvernul României nu a avut interferenţă în justiţie. Puteţi adresa aceste întrebări şi vă dau răspunsurile corecte. Una dintre poblemele este referitoare la ştirile false şi dezinformare pentru că pot să inducă percepţii greşite despre un stat sau guvern, cum e acum cu guvernul României", a declarat , citată de ANTENA3, Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

Comisia Europeană monitorizează modul în care autorităţile române încearcă să rezolve situaţia celor condamnaţi de complete judecătoreşti nelegal constituite şi avertizează din nou România să revină la parcursul de combatere a corupţiei, amintește GÂNDUL.

Ordonanţa de urgenţă pe care ministrul Justiţiei Tudorel Toader a pregătit-o pentru a a da posibilitatea celor condamnaţi definitiv de complete nelegal constituite să poată cere revizuirea sentinţelor îngrijorează Comisia Europeană. „Incredibilă ştire!" exclamă vicepreşedintele CE, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îl sfătuieşte pe ministrul Justiţiei să renunţe să mai caute soluţii pentru a scăpa de puşcărie politicienii cu probleme penale. PSD acuză din nou că liderii de la Bruxelles sunt dezinformaţi, iar premierul Viorica Dăncilă promite să le explice că ordonanţa respectă statul de drept şi hotărârile Curţii Constituţionale, anun'ță GÂNDUL.

Comisia Europeană a transmis, referitor la OUG anunțată de Tudorel Toader privind contestarea deciziilor definitive, că urmărește discuțiile și că e important ca România „să revină la parcursul combaterii corupției, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi”, anunță COTIDIANUL. „Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).

Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele (Comisiei Europene Jean-Claude) Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi”, a transmis, marți, Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

La nivel mai general, reamintim că, în timpul recentei vizite la Bucureşti, preşedintele Juncker a fost foarte clar asupra problemei unei posibile amnistii. După cum Comisia a spus în mod repetat, este esenţial pentru România să revină la parcursul de combatere a corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice paşi înapoi”, a transmis Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Mai mult decât atât, remarcă ANTENA3, Jean Claude Juncker a transmis un mesaj autorităţilor de la Bucureşti, la cea mai recentă vizită a sa. „Există foarte multe canale de comunicare cu Comisia Europeană. Prin vocea unui purtător de cuvât, că se urmărește discuția din România în legătură cu acest subiect. Sigur că, la nivel general, Comisia amintește că există MCV pentru România”.

Și preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD pe tema ordonanţei de urgenţă anunţată de ministrul Tudore Toader, act legislativ prin care se deschide poarta anulării tuturor sentinţelor date de Completurile de 5 de la Curtea Supremă, din 2014 încoace, anunță NAȚIONAL. „PSD încearcă să caute soluţii pentru politicienii cu probleme penale, în frunte cu şeful lor de partid. PSD nu poate să vină cu soluţiii neavenite, neconstituţionale. Faptul că se vehiculează în public aceste lucruri, arată că acestora nu le pasă de România, de cetăţeni, ci de propriii membri“, a declarat Klaus Iohannis, referindu-se la ordonanţa anunţată de Tudorel Toader.

Iohannis, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, susține că PSD  caută soluții pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de condamnări. ”Nu știm exact ce își imaginează ministrul Justiției să scrie în acea ordonananță, dar după părerea mea dacă dorește să facă ceea ce a comunicat public, chestiunea este cras neconstituțională. Există câteva principii care sunt respectate de toată lumea, la noi sunt ancorate în Constiuții și unul dintre aceste principii pe care se bazează de fapt toată construcția statului de drept este că o lege acționează pentru viitor”, a declarat Președintele.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat că afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora OUG anunţată de Tudorel Toader pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite este neconstituţională, nu este un lucru benefic pentru români. „Am văzut declaraţii preşedintelui de azi (marţi - n.r.) legate de OUG anunţată de Tudorel Toader. Nu cred că e un lucru benefic pentru români”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de EVENIMENTUL ZILEI. Ea a mai afirmat că această OUG nu împiedică deloc lupta împotriva corupţiei. Şeful Executivului a reiterat ideea că oficialii europeni sunt dezinformaţi şi că va discuta cu aceştia, miercuri şi joi ,perioadă în care va fi la Bruxelles.

Ordonanţa de urgenţă anuţată de Tudorel Toader, care va anula sentinţele date în ultimii cinci ani de Curtea Supremă, îi serveşte politic lui Liviu Dragnea. Astfel, explică ADEVĂRUL, liderul PSD ar putea ajunge în fruntea Guvernului şi ar putea candida cu cazierul curat la alegerile prezidenţiale, pentru că toamna l-ar găsi curat din punct de vedere juridic, în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

 Dacă Guvernul va adopta orodnanţa de urgenţă anunţată de Tudorel Toader, sentinţa lui Liviu Dragnea ar deveni nulă, iar iderul PSD va fi rejudecat de un nou complet de cinci magistraţi de la Înalta Curte. Însă Dragnea va avea din nou cazierul curat, deci n-ar mai exista nicio piedică juridică pentru a deveni premier sau pentru a putea candida la alegerile prezidenţiale.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Sunteți de acord cu adoptarea unei ordonanțe de urgență a Guvernului pentru ca toate condamnările pronunțate de ÎCCJ în ultimii cinci ani să fie anulate?


Comentarii

Foaie verde de bizon, Liviu Dragnea-i francmason! Liviu este membru in 2 loji israeliene si 1 ruseasca.

28 ianuarie 2019 7:34

Ecce Kurrupt, PSD Teleorman Ah, cat imi place s-o frec cu fundul!

27 ianuarie 2019 7:52

Admin: forumul Antena3 este forum homosexual PSD E deja oficial.

27 ianuarie 2019 1:49

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Dragi romani, simtiti in cur pula groasa a d-lui Dragnea (preturile cresc cu 10% in fircare luna, etc) ? Fute-i, Daddy!

26 ianuarie 2019 20:10

COMUNISTU ' @Fritz Herr Stoica.....ce-ar fi sa citesti COnstitutia Romaniei, in special Art. 80(1)....Presedintele Romaniei REPREZINTA statul roman.... nimeni nu i-a luat din prerogative ci, cel mult, l-a adus in limitele constitutionale. Daca REPREZINTA , ce alt rol , decat unul REPREZENTATIV , sa i se acorde?! De cand un REPREZENTANT , se crede buricul pamantului si incearca sa faca pe seful, desi nu arae aceasta competenta. De altfel, tot felul de neaveniti , se aventureaza pe aici cu formula " seful statului", termeni care nu exista nicaieri in Constitutie.

26 ianuarie 2019 13:37

Adrian Ungureanu Pe când io, io ADUC BANI LA BUGET prin exercitarea profesiei / vocatiei de sugator de EURO-poolla! În '45 le-as fi supt-o URSS-istilor, dar acum m-am reorientat spre Occident si le-o sug la aia, ca sa cresc "capacitatea de absorbtie"!

26 ianuarie 2019 10:16

Vârfu' lu' motzu' lu' "nucleu' dur" a' lu' capu' la "europa" Îi astept pe găozarii EURO-marxisti să ma suga!

25 ianuarie 2019 22:18

Ziare.Poolla.ue - dorim să-i avertizăm pe părinti asupra unei noi scheme ECO-infractionale pusă la cale de GLOBAL-pushlamalele de la Davos în jurul EURO-pizdiricii (unisex) Greta Thunberg (o ECO-bagaboantă hidoasă & botoasă de vreo 15 ani, autointitulată "activizdă climaterică", n.red.). Autorii escrocheriei instiga minorii sa chiuleasca vinerea de la scoală si să fuckă "greve" în fata institutiilor de învătământ în scopul "salvării" planetelor "noastre" (si a satelitilor lor, n.red.) de la "încalzirea" EURO-gloabelor - CEREM DIICOT SA SE AUTOSESIZEZE SI SA IA MASURILE PREVENTIVE DE RIGOARE!

25 ianuarie 2019 22:15

Ziar.Poolla.ue În cazu "vârfului" este vorba de fapt despre ... motzu' EURO-kaktului (adica de cota maxima masurabila si escaladabila a EURO-ororii, n.red.). Cu respect, ZP

25 ianuarie 2019 22:03

Florin Ciordache As da o muie. Caut postac PSD.

25 ianuarie 2019 17:21

miroase a cacat, deci Ecce Kurrupt e prin zona Miroase a cacat.

25 ianuarie 2019 13:04

Ecce Kurrupt Adevărat vă spun vouă din vârful bananierului primordial: Dacă nu îmi dați al doilea mandat, pardon trofeu, nu mai vin nici eu a doua oară să șed la masa tăcerii cu voi. Fanaticilor!

25 ianuarie 2019 12:26

Ecce Kurrupt am fost abuzat de o EURO-puslama cu o ditamai EURO-poola, iar de atunci am devenit postac eurosceptic. De ce? Pentru ca mi-a placut si nu mai dau de el.

25 ianuarie 2019 12:22

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Am fost abuzat de baroni PSD. Imi iubesc calaii. Vreau sa simta toti romanii groaza pe care am simtit-o si sa iubeasca PSD, partidul teroristilor din decembrie '89.

25 ianuarie 2019 10:49

Ecce Kurrupt, troll platit de Rusia O vreau in anus. Acum!

25 ianuarie 2019 6:35

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Azi nu ma sodomizeqza nimeni?

24 ianuarie 2019 10:11

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt PSD ne motiveaza prin sez anal

23 ianuarie 2019 23:34

Ziare.Poolla.ue - ia uite ce scrie (de fapt) EVZ: Jean- Claude Juncker este implicat într-un proces penal din Luxemburg unde judecătorii investighează un Stat Paralel și Binomul “din dotare”: pe mandatul lui Juncker, serviciul secret SREL a efectuat interceptări telefonice și spionaj ilegale, și a menținut o arhivă de dosare secrete (fișe) pentru opozanții politici. Ce autoritate morală mai are conducerea CE în a cere “explicații” la București, când DNA este acuzat de asemenea că alimentează un Stat Paralel- cel din România? În 23 februarie 2018, presa dâmbovițeană prelua integral “îngrijorările” conducerii Comisiei Europene (CE) privitoare la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) , Laura Codruța Kovesi. Cei doi lideri ai CE, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, insistau că “sunt urmărite cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii, iar independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE”. Comunicatul în sine, dincolo de esența sa de vorbe goale, se constituia într-un evident instrument de presiune politică asupra guvernului de la București, în apriga încleștare pe menținerea lui Kovesi la conducerea DNA. Chiar dacă, de ani buni, ceea ce “îngrijorează” Comisia Europeană nu mai este “îngrijorător” pentru românul de rând (și viceversa), presa favorabilă entității denumită generic Binomul SRI-DNA, a reluat conștiincios “îngrijorările” de la Bruxelles vezi https://evz.ro/comisiei-europene-kovesi.html

23 ianuarie 2019 23:19

Paulus Bine, dar "preşedintele (Comisiei "Europene" Jean-Claude) Juncker" (un SUPER-PENAL-FISCAL GRATZIAT în tara lui de origine pentru GLOBAL-CORUPTIE, n.m.) nu (prea) are cum sa fie "cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii", întrucât e Stan-Patzinu', nu-i asa?! E IMPOSIBIL sa fi CONDAMNAT pentru CORUPTIE si apoi sa fii "cât se poate de clar" în probleme conexe propriului tau dosar, nu?! Cu respect, P.

23 ianuarie 2019 23:13

Gaozar EURO-marxist depizdat CE, CUM - cum sa se "cruceasca" - pai EURO-pushlamalele n-au niciun dumnezeu - aia (eventual) se ... semiluneaza, sau îsi taie preputzu', sau fuck "sarbatoarea" shetreleor & corturilor - de crucit nici vorba, nu?!

23 ianuarie 2019 23:08

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică Konchita Wurst se crucește de planul Inamicului Public nr 1 și se jură că ecce sănătoasă tun. Supozitoarele anti-psihotice care i-au fost administrate la un deget adâncime fără acordul ei sau al domnului Dr Kuru ecce ilegale iar acest tratament abuziv ecce o violare a drepturilor omului eurovizionar.

23 ianuarie 2019 19:57

@23 ianuarie 2019 14:01 - spre binele tau, sper ca ti-ai luat pastilele astazi.

23 ianuarie 2019 15:13

Lasati-l pe nea Stoica! E de inteles. Face parte din categoria carora guvernarea PZDista le-a adus doar "lapte si miere", ca le-a crescut pensia cu vreo 20-30 de lei.

23 ianuarie 2019 14:32

Care „Europa”? Poate Evropa proștilor! Poate Evropa lui Big Brother. Poate Evropa limbricilor formați la Școala (neomarxistă) de la Frankfurt. Evropa Moncăi Macovei, a lui Dacian Pizdoș și a saurianului Soros. în niciun caz Europa „vestelor galbene”, a oamenilor care trudesc ca să trăiască decent, fără șobolani securiști care să le controleze existența. Sunt o groază de nuanțări care se pot aduce noțiunii de „Europa”. Cea mai importantă rămâne însă aceea că, simțindu-se de neam teuton, Mălai Mare și îmbârligat la creier ot Cotroceni crede că, ce crede el, crede și Evropa, adică Sfântul Imperiu German!

23 ianuarie 2019 14:01

Fritz Herr Stoica, inainte de a critica citeste Constitutia, ca sa nu faci afirmatii numai ca sa te afli in treaba. Presedintelui i-au fost luate de catre Camarila PSD-ista si ultimile puteri de decizie. Presedintele a ajuns sa aiba mai mult rol reprezentativ. !!

23 ianuarie 2019 13:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.