Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care le va permite permite celor condamnați de complete de cinci judecători de la Înalta Curte să conteste deciziile luate începând din 2014. O ordonanța similară va viza deciziile luate pe baza protocoalelor dintre Parchet și SRI.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţie va fi făcută de cei care, începând din 2014, au fost condamnaţi de complete de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Avem pregătită OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi dacă vor fi vinovaţi, vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei. ”Contestaţia în anulare va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnaţi de complete nelegal constituite”, a precizat ministrul Justiţiei, adăugând însă că ”atenţia ar trebui să se îndrepte cel puţijm în egală măsură şi spre cei care au generat acest eveniment juridic extrem de neplăcut, nerespectând prevederile imperative ale legii şi am ajuns în situaţia în care timp de aproape patru ani de zile completele de cinci judecători au fost nelegal constituite”. ”La Ministerul Justiţiei avem un astfel de draft de Ordonanţă de Urgenţă. Doamna prim-ministru va decide dacă şi când poate fi adoptată o astfel de OUG”, a afirmat Toader.

Integral pe România Liberă