Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ordonanţa de urgenţă anuţată de Tudorel Toader, care va anula sentinţele date în ultimii cinci ani de Curtea Supremă, îi serveşte politic lui Liviu Dragnea. Astfel, liderul PSD ar putea ajunge în fruntea Guvernului şi ar putea candida cu cazierul curat la alegerile prezidenţiale.

Potrivit legii, nu pot face parte din Guvern persoane care au suferit condamnări penale. Aşa se face că Liviu Dragnea n-a ajuns premier după alegerile parlamentare din 2016, câştigate de PSD. Dragnea tocmai fusese condamnat de Curtea Supremă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraude la Referendumul din 2012, când USL a încercat demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dacă Guvernul va adopta orodnanţa de urgenţă anunţată de Tudorel Toader, sentinţa lui Liviu Dragnea ar deveni nulă, iar iderul PSD va fi rejudecat de un nou complet de cinci magistraţi de la Înalta Curte. Însă până la o nouă sentinţă finală (o procedură care se va întinde pe mai multe luni), Dragnea va avea din nou cazierul curat, deci n-ar mai exista nicio piedică juridică pentru a deveni premier.

Integral pe Adevărul