Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, este personaj de prim rang. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut deja de două ori revocarea lui din funcție. Președintele Klaus Iohannis refuză să dea curs cererii și spune că este mulțumit de activitatea lui Augustin Lazăr. Dar este și un personaj care nu apare prea des în presă, ultimul interviu l-a dat acum un an. Despre subiectele momenteului, ministrul Justiției cere ordonanță de urgență pentru recurs în anulare, pentru rejudecarea condamnărilor în completuri de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție, între 2014 și 2018. Ce răspunde procurorul general:

Cosmin Prelipceanu: Ministrul Justiției a anunțat o ordonanță de urgență prin care deciziile luate de completurile de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție să poată să fie reluate la cerere.

Augustin Lazăr, procurorul general al României: Am auzit și eu despre această intenție de a realiza un proiect de OUG. Nu am văzut acest proiect și mă gândesc că cei care vor lucra la el, dacă va fi materializat, vor trebui să se gândească, să analizeze problematica stabilității raporturilor juridice, pentru că securitatea raporturilor juridice este un principiu constituțional.

„Hotărârile judecătorești definitive au putere de lege. Toată lumea trebuie să aibă încredere”
Nu putem cu ușurință să umblăm la hotărâri judecătorești care sunt definitive, să creăm în opinia publică o imagine că o hotărâre judecătorească poate fi schimbată după caz și după cum există o orientare sau alta.

Integral pe Digi24Comentarii

CANTEMIR Ratatul asta de Lazar, daca nu l-ar avea pe Herr Johanis la spate, s-ar carabani din post, cu primul tren rapid, spre casa ! Uite ce jigodii umane, a trimis Ardealul sa batjocoreasca Institutiile Statului ! Pe locul 2 la jigodism, ar fi Ciolos....

23 ianuarie 2019 10:37

Aoleo, când vorbește prostovanul ăsta ... ai impresia că s-a înfundat canalizarea orașului, iar străzile sunt inundate de mizerie! E atât de prost și cu atâtea scăpări de logică și de memorie, încâi rămâi mut de uimire pe unde dracu a ajuns în carieră! Dacă stai un pic și analizezi îți dai seama că e doar un ticălos, care a făcut servicii interzise unora și altora, cărora a ajuns să le fie indispensabil precum ismenele și îl împing și mai sus pentru a se folosi în continuare de el. Dar nici măcar asta n-ar fi marea problema, deoarece nu este singurul. Există o întreagă încrengătură de asemenea viermi. Ceea ce e literalmente insoportabil este că se crede suficient de jmecher ca să ne facă pe noi din vorbe, din mirări, din indignări, din grimase de sinceritate și de umilințe, din insinuari, iar la nevoie și din aroganțe! Nici nu-i trece prin cap idiotului că pentru orice ins ceva mai școlit și mai onest, jocul său actoricesc de ultimă speță produce doar indignare și greață!

22 ianuarie 2019 15:18

anal ist bolşevic depistat 11:12

22 ianuarie 2019 11:50

Dragnea-ti fute-n cur parintii ca sa dea pensii speciale securistilor Pentru ca poate.

22 ianuarie 2019 11:49

analistu` perfect Atributiile de serviciu sunt inscrise numai in Coduri ! Nu in Protocoale !

22 ianuarie 2019 11:12

gaozar bolşevic depistat 10:21

22 ianuarie 2019 10:44

Băi prostalanule!!!! Marș-n mortzii măti de slugă ordinară!!!!!! Augustin nici nu știi, cât de mic începi să fii!!!

22 ianuarie 2019 10:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.