Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un camion plin cu explozivi a fost detonat luni dimineață în imediata vecinătate a bazei militare de la Maidan Shar, situată în centrul Afganistanului, la doar 50 km. de Kabul. Explozia a fost imediat urmată de un atac lansat de cel puțin trei bărbați înarmați. Agresorii au reușit să pătrundă în incinta bazei. Lupte încrâncenate au avut loc în urma intervenției unităților de elită ale poliției și serviciilor de securitate. Un bilanț deocamdată provizoriu al victimelor atacului menţionează cel puțin 12 morți și circa 20 de răniți, unii dintre ei în stare gravă. Atacul a fost imediat revendicat – prin rețelele de socializare – de către talibani.

Deși în perioada de iarnă are loc, de obicei, o pauză în lansarea de atacuri teroriste, talibanii și-au multiplicat în ultimele săptămâni atacurile, stabilindu-și drept ținte obiective militare și guvernamentale. Duminică, relatează corespondentul la Kabul al RFI, un convoi al unui guvernator provincial acompaniat de o gardă a serviciilor de securitate a fost atacat de un kamikaze pe un drum situat în estul Afganistanului. Și acest atentat a fost revendicat de talibani. Astfel de atacuri au avut loc zilele trecute și în alte zone ale țării, în ciuda faptului că la ora actuală sunt în curs de desfășurare discuții între diferiți «actori» regionali, emisarul american pentru pacea în Afganistan și talibani, vizând încetarea atacurilor teroriste, tot mai numeroase în această țară.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.