Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prima reacție a procurorului general la anunțul ministrului Justiției despre ordonanța care va duce la rejudecarea tuturor cauzelor definitive. Hotărârile judecătoreşti definitive au putere de lege, iar deciziile CCR se aplică pentru viitor, în aceste condiţii va fi foarte greu pentru Ministerul Justiţiei să explice cum o ordonanţă de urgenţă poate schimba retroactiv decizii definitive ale instanţei, a declarat Augustin Lazăr, într-un interviu pentru Digi 24.

„Legea penală nu retroactivează și asta o știe nu numai Curtea Constituțională, nu numai judecătorii Constituționali, care chiar au o jurisprudență în care atrag atenția asupra acestui fapt. Dacă cineva își face timp să o studieze. Și o știe și domnul ministru. Însă, s-ar părea că jocul politic e de așa natură încât trebuie să adopte o anumită cale, care e mai mult politică decât juridică. Ba, juridică eu aș zice că nu prea este, pentru că va fi foarte, foarte dificil să ne explice cineva cum va explica printr-o notă de fundamentare cineva neretroactivitatea legii penale și cum în acest caz legea penală ar trebui să retroactiveze”, a spus Augustin Lazăr.

Integral pe CotidianulComentarii

@Oare nu-i curios ... Mă boule, te faci că ai uitat chestia cu „câmpul tactic”?! Ce te faci când vine securistul în proces și arată judecătorului o hârtie „strict secretă”, la care nici acuzatul, nici avocatul său nu are acces și, după care, judecătorul dă o sentință năucitoare? Ce te faci când securistul vine cu sentința, iar judecătorul nu are decât s-o semneze? Ce te faci când procurorul îi arată cătușele judecătorului dacă nu aprobă sentința cerută de el? Ce te faci dacă judecătorul chiar ESTE arestat și luat din plapumă sau de pe stradă? Ce te faci, mai ales, dacă judecătorul mai este și asasinat în pușcărie, cum s-a întâmplat cu Stan Mustață? Plus abuzurile abonabile asupra unor oameni nevinovați și acuzați pentru că stânjeneau politic sau economic pe cineva important! Îți mai vine-n pizda mamei tale, să aperi protocoalele și pe promotorii lor?

22 ianuarie 2019 20:29

Așa grăit-a proasta-n bâlci! Carevasăzică, dacă am putea s-o reînviem pe Jeanne d'Arc, taica Lazăr ar arde-o imediat, din nou, pe rug, deoarece sentința episcopilor englezi nu poate fi răsturnată de o nouă lege! Carevasăzică un șir lung de inechități (sau de crime!) nu pot fi reparate (sau pedepsite) decât cele ce au fost comise după constatarea cauzei și legiferarea pedepsirii sale!!! Bravo, nene! La fel mama lui taica Lazăr nu poate fi oprită să mai nască copii retardați și cu instincte criminale decât dacă o asemenea naștere se va produce când domnia sa este oale și ulcele!

22 ianuarie 2019 20:14

@ALEXANDRU LAPUSNEANU Labus_nene, dupa ce ca esti analfabet, caci habar n-ai sa scrii corect romnaeste, mai esti si prost. Du-te la scoala si invata carte! ( asa se scrie du-te) Mai boule, complet/complete este adjectiv, iar complet/completuri este substantiv . Esti prost ca noaptea. Daca completurile n-au fost "legale" caci numai 4 judecatori s-au tras la sorti, iar al cincilea ( presedintele completului) a fost din oficiu, asta nu inseamna ca dosarul n-a fost judecat corect. Nemernicule, daca in dosar s-au pus probe obtinute prin interceptari de la SRI, caci la acea vreme procuratura nu avea aparatura sofisticata de interceptare) judecata n-a fost data de SRI, ci tot de judecatori, deci nu inseamna ca acolo n-au fost si alte probe . Bine ca nu vreti sa ne intoarcem la Burebista sau macar la Ceausescu ale carui legi sigur erau mai corecte din punct de vedere juridic. Sigur esti un HOT un mare HOT si un mare PROST.

22 ianuarie 2019 15:00

BBC Mai Lazare, astia schimba totul. Nici macar Justitia comunista nu era atat de marsava. Nu se schimbau legile dupa bunul plac al unuia sau al altuia. Daca astia raman mult timp la conducerea tarii ne putem astepta la multe belele atrase asupra noastra. Jigodiile din jurul lui Dracnea nu au nici un interes ca tara sa mearga bine, sa se dezvolte. Mergeti oriunde in satele si orasele mici din Moldova ori Tara Romaneasca si veti vedea catastrofa de la Caracal. Un municipiu in care mai traiesc doar batranii. Tineretul e fie in orasele mari, fie in strainatate. Asta-i dezvoltarea pe care o sugereaza psdistii. Ii tin pe acesti pensionari in fata tembeliziunilor Haznaua3, dar mai ales cea a lui Guita Tv vanzandu-le gogosi cu maririle de pensii si salarii. Trist este ca multi cred, desi se vede de la o posta ca pensiile speciale (nerusnate) si salariile nesimtite cresc, pecand cele ale prostimii vor creste prin octombrie. In 2 saptamani leul s-a devalorizat cu 2%. Pana in Octombrie poate ajunge la 10% ( la 5 lei/euro) si toata cresterea acopera un mare cacat, cel al inflatiei si devalorizarii leului, cacat la care psd este priceput. El a generat inflatia anilor 1990-2004, interval dupa care a trebuit sa se taie patru zeroui, adica 10 000 de lei a devenit un un leu nou(un Ron). Cam asa ceva ne asteapta.

22 ianuarie 2019 14:46

ALEXANDRU LAPUSNEANU Credem ca este momentul ca romanii sa spuna : AJUNGE! Dute Monser Lazar si vezi-ti de treaba ta! Nu te baga in procedurile de vlegiferare din Romaniei! Facerea legilor nu este treaba ta! De ce este necesara aceasta masura? Ti-ai pus intrebarea? Sau tu si altii de teapa ta doriti sa ramana sentinte date de niste complete de judecata nelegale? Nimeni si nimic nu va avea nimic de castigat sau de pierdut! Ci numai STATUL DE DREPT DIN ROMANIA VA AVEA DE CASTIGAT! Toate aceste cauze pe care tu si altii de teapa ta, daca se vor transforma in sesizari la CEDO, romania va plati cu varf si indesat si cu siguranta sentintele vor fi anulate! Toate aceste procese vor fi reluate si judecate de complete de judecata legal constitutite! Aceste complete de judecata vor stabili definitiv vinovatiile sau nevinovatiile in aceste cauze! Problema este ca dl Ministru nu doreste sa dispuna masurile necesare si in cazul completelor de 3 judecatori care de asemenea au functionat nelegal! In anii 2017, 2018 au functionat fara ca ICCJ sa deruleze procedurile legale pentru constituirea acestora! Din pacate, credem ca Dl Ministru este interesat numai de nelegalitatea comletelor de judecata formate din 5 judecatori! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!

22 ianuarie 2019 14:15

Oare nu-i curios deloc ca Protocoalele au fost semnate, in parte, de aceiasi oameni care azi le condamna? Si apoi, pana la urma, protocoalele vizau doar sprijin tehnic pentru organele de urmarire penala (care nu dispuneau de aparatura necesara) si atat. Toate acele transcripturi de interceptari telefonice compromitatoare (cu dare, luare de mita, trafic de influenta), asa s-au obtinut si au fost autorizate. Altfel, urmarirea penala s-a facut de catre organele de urmarie penala conform legii. Toata tevatura asta cu protocoalele secrete e pornita sa scape penalii politici (tevatura intretinuta de tonomatele platite cu bani grei de la Antene). Se cauta tot felul de tertipuri pentru a scoate basma curata niste infractori stiuti.

22 ianuarie 2019 9:56

JUSTITIABIL Lazare - incompetent jurist, habar nu ai ca, la eroare de procedura, se rejudeca procesele penale ?! Inculparea cetatenilor, cu incalcarea Legii, este anulata, procesul trebuie rejudecat, pe baza unor probe reale si obtinute cf. Legii. Lazar - omul lu' Johanis, ar calca pe cadavre, numai sa-si multumeasca stapanul.

22 ianuarie 2019 6:36

MOS ION ROATA Cu alte cuvinte, chiar daca exista solutii de condamnare date in conditiii de nelegalitate, nu trebuie facut nimic. Statul vinovat de abuzurile justitiei(deh, cei care au abuzat sunt ..."statul") nu are voie sa repare cat de cat din crimele produse! HALAL JUDECATA!

21 ianuarie 2019 21:52

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică când un om ecce condamnat la executare prin suspendare, acest fapt ecce bătut în cuie și îngropat. Un pietroi uriaș ecce pus la gura mormântului și gata. Legea ecce Lege. Lazăr precum orice procurist de fapt știe că pentru un om normal ecce foarte foarte dificil să explice cineva că care ecce treaba...

21 ianuarie 2019 21:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.