Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

​Monedele europene au fost luni în scădere față de euro cu excepția forintului care a rămas în apropierea celei mai bune poziționări din ultimele șapte luni la 317.45/EUR. În ciuda tentativei BNR de a reduce lichiditatea pe piața monetară atrăgând lei de la băncile comerciale, EURRON continuă să rămână pe un trend crescător urcând peste 4.7050, arată o analiză trimisă luni investitorilor de către o bancă comercială.

Context:

Economia chineză a crescut în 2018 cu doar 6.6%, cel mai scăzut ritm din ultimii 28 de ani, afectată fiind de tarifele comerciale impuse de SUA, de scăderea cererii la nivel global și de măsurile luate de autorități pentru reducerea poluării. Deși guvernul a promis politici de stimulare economică, acestea au nevoie de timp pentru a își face efectul iar până atunci scăderea sentimentului consumatorilor va duce la o reducere a cererii interne astfel încât analiștii estimează o diminuare a vitezei de creștere economică și în 2019 la 6.3%. Semnele de slăbiciune ale celei de-a două economii mondiale că mărime se adaugă la celelalte riscuri de scădere a economiei globale.

Cum datele privind economia Chinei erau așteptate de investitori, dolarul a rămas aproape neschimbat față de celelalte monede majore în dimineață de luni; în momentul redactării, monedă unică se tranzacționează cu puțin peste USD 1.1375/EUR.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.