Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"S-a deschis cutia Pandorei și este greu de închis", comentează fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean, care a explicat pentru HotNews.ro efectele Ordonanței de Urgență anunțate de ministrul Justiției prin care cei care au fost condamnați definitiv de către completuri de judecată nelegal constituite începând din 2014 ar putea dispune de un recurs în anulare.

Fostul președinte al Curții Constituționale a explicat, pentru HotNews.ro, că efectul va fi că toate procesele soluționate în recurs de aceste completuri de 5 judecători de la instanța supremă, începând cu 2014, vor fi rejudecate, pentru că decizia Curții Constituționale le-a creat iluzia unora că au fost judecați de completuri nelegal constituite, iar ei nu au acum o cale de atac.

Integral pe HotnewsComentarii

ALEXANDRU LAPUSNEANU Credem ca este momentul ca romanii sa spuna : AJUNGE! Dute Mosule si vezi-ti de treaba ta! Nu te baga in procedurile de vlegiferare din Romaniei! Facerea legilor nu este treaba ta! De ce este necesara aceasta masura? Ti-ai pus intrebarea? Sau tu si altii de teapa ta doriti sa ramana sentinte date de niste complete de judecata nelegale? Nimeni si nimic nu va avea nimic de castigat sau de pierdut! Ci numai STATUL DE DREPT DIN ROMANIA VA AVEA DE CASTIGAT! Toate aceste cauze pe care tu si altii de teapa ta, daca se vor transforma in sesizari la CEDO, romania va plati cu varf si indesat si cu siguranta sentintele vor fi anulate! Toate aceste procese vor fi reluate si judecate de complete de judecata legal constitutite! Aceste complete de judecata vor stabili definitiv vinovatiile sau nevinovatiile in aceste cauze! Problema este ca dl Ministru nu doreste sa dispuna masurile necesare si in cazul completelor de 3 judecatori care de asemenea au functionat nelegal! In anii 2017, 2018 au functionat fara ca ICCJ sa deruleze procedurile legale pentru constituirea acestora! Din pacate, credem ca Dl Ministru este interesat numai de nelegalitatea comletelor de judecata formate din 5 judecatori! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!

22 ianuarie 2019 14:16

„Un bou ca toți boii puțin la simțire” își tot dă cu părerea ... iar vițeii se iau după el! Păi, măh cretineilor, voi nu știți, au vă faceți a nu ști, că în numele dreptâții și anticorupției se fac cele mai ale dracului abuzuri?! România cheltuiește sute de km. de autostrăzi pentru a achiziționa cea mai scumpă aparatură de ascultare, înregistrare și supraveghere a populației, plâtește cu alte sute de km. o armată de transcriptori ai înregistrărilor, selectarea și falsificafrea acelora care pot servi la priponirea adversarilor politici, din afaceri, sau a acelora care l-au înjurat de mamă pe porkurorul Portocală. Tot sistemul feroviar cu linii, poduri, tunele, rețele electrice se duce de râpă pentru a plăti gras armata de fo doojdemii de securiști, de departe cei mai mulți per capita din mUE, din USA (Uniunea Sovietică Ailaltă) și chiar din China. De asemenea. sunt plătiți regește mii de porcurori, dintre care cei mai mulți nu sunt nici ei siguri daca sunt procurori sau securiști. În fine, vin și voluntarii, adică denunțătorii și martorii acoperiți cu enșpe mii de identități, care oferă carne de tun pentru porcurori, în baza protocoalelor jmechere dintre șefii gloatei de viermi ce mișună prin justiție și prin Serviciile secrete nereformate încă de pe vremea NKVD !!! Și veniți voi, cretineii de postacii, care bâzâiți precum bondarii pe tema „sfintei” dreptăți mafioto-securiste! Voi ca voi, dar boul de Zegrean o zice cu morga fostului mare guru „constituțional” al lui Traian Bășinescu, tătucul statului securist și mafiot, care ne delectează cu eroismul său justițiar, dar clefăie din fălci și salivează în așteptarea unor bugete și mai urieșești!

21 ianuarie 2019 19:30

crestinu` si....nu prea Foarte bine ! Poate ca....da Dumnezeu si se ajunge , inclusiv la pedepsirea tuturor celor care-au semnat "Protocoalele" alea!

21 ianuarie 2019 16:23

Romania, tara tuturor posibilitatilor! Una peste alta, lasand "tehnicalitatile" la o parte, probele respective nu au fost "fabricate" sau "plantate". Atata doar, ca desi vinovatia este evidenta, s-a stabilit "politic" ca ele sa nu fie acceptate (urmare a desfiintarii protocoalelor, de parca nu tot ei le-au convenit, la vremea respectiva). Pe cale de consecinta, multi infractori pentru care probele din interceptari erau concludente, vor fi scosi nevinovati.

21 ianuarie 2019 16:00

Vali Exact la asta se face referirea cand se vorbeste despre rejudecare....Rejudecarea cazurilor fara a lua in seama probele oferite ,,chipurile'' din colaborarea cu SRI ...Pai daca scoti probele alea din dosare nu mai ramane cu nimic judecatorii ...o sa ridice din umeri si vor decide ca totul se bazeaza pe ,,supozitii de fapte''...

21 ianuarie 2019 15:24

Nicolae Tarcea Daca rejudecarea ar duce nu numai la iertarea unor presupusi infractori ci si la condamnarea altora care au fost iertati de vechile complete atunci inclin sa cred ca justitia este independenta si-si face treaba. Daca noile procese vor duce numai la albirea unor presupusi infractori pe motiv ca probele oferite de catre SRI nu se iau in calcul atunci suntem o tara de rahat condusa de catre o gasca de infractori care nu fac altceva decat sa jefuiasca avutia tarii si sa emita legi care sa-i scuteasca de raspunderea penala.

21 ianuarie 2019 15:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.