Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lovitură grea pentru Liviu Dragnea! Numele grele de pe scena politică se aliază cu fostul președinte al partidului, Victor Ponta. După ce a convins-o pe Corina Crețu, liderul Pro România îi pregătește o lovitură fatală liderului PSD. Astfel, Ponta s-ar pregăti să transfere şi alte personaje cu greutate.

Potrivit unor surse politice, citate de CAPITAL, prima mutare care se va oficializa chiar în această săptămână va fi cea a senatorului Adrian Ţuţuianu. Exclus anul trecut din PSD, Ţuţuianu a fost ministru al Apărării în Guvernul Tudose şi, anterior, preşedinte al Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Acuzat că s-a aflat printre liderii PSD care au încercat să-l debarce pe Dragnea de la şefia partidului, Ţuţuianu a fost exclus prin votul Comitetului Executiv Naţional.

Un alt nume important care ar putea să se alăture proiectului ProRomânia este Marian Neacşu, fost secretar general al PSD, exclus din partid în acelaşi timp cu Ţuţuianu, anunță CURENTUL. Discuţii mai există şi cu actuali membri ai PSD, inclusiv cu foşti miniştri care au căzut în dizgraţia actualei conduceri a partidului. Discuţiile se vor tranşa în următoarele 2-3 săptămâni, la mijloc fiind şi miza ordinii pe lista ProRomânia pentru europarlamentare.

Astfel, constată EVENIMENTUL ZILEI, scandalul din PSD care a avut loc în toamna anului trecut când Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, nu a rămas fără urmări. Cei doi au dost excluși din PSD în data de 5 noiembrie în urma unei şedinţe de Comitet Executiv tensionată. Se știe că Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu controlează în continuare mai mulţi primari PSD din Dâmboviţa şi Ialomiţa.

Pe lângă Ţuţuianu şi Neacşu, care îşi vor anunţa săptămâna aceasta intrarea în Pro România, formaţiunea condusă de fostul premier a reuşit să mai atragă un fost social-democrat cu notorietate: comisarul regional Corina Creţu. Acesta a anunţat joi că va candida din partea Pro România la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care aceasta era ţinta unor atacuri constante din partea liderilor PSD.

COTIDIANUL amintește că PSD şi-a atacat în ultimele luni comisarul european pe care îl propusese în 2014 în executivul european: Corina Creţu. După ce oficialul european le-a atras atenţia colegilor din Guvern că nu fac tot ce le stă în putere să atragă fonduri europene şi pun beţe în roate unor proiecte, Creţu a fost criticată de liderii formaţiunii în dese rânduri. În condiţiile în care Creţu nu mai prindea lista la europarlamentare, actualul comisar european a fost atrasă în Pro România de fostul premier Victor Ponta, aceasta urmând să candideze din partea acestui partid.

Dar conducerea PSD i-a tăiat din elan, în noiembrie 2019, şi Gabrielei Firea, cel mai popular social-democrat, după cum arată mai multe sondaje, afirmă ADEVĂRUL. După mai multe atacuri între susţinătorii lui Dragnea şi primarul Capitalei, Firea şi-a dat demisia din funcţiile de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi cea de vicepreşedinte al formaţiunii. Anterior, primarul Capitalei afirmase că o cauză a atacurilor venite din partea lui Dragnea era imaginea bună de care se bucura. Dar Gabriela Firea nu poate face, deocamdată, trecerea către ProRomânia  pentru că dacă demisionează din PSD pierde și funcția de primar general al Capitalei.