Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scăderea demografică “absolut dramatică” o face pe Ecaterina Andronescu să se întrebe “Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”. Într-o conferință la Constanța, ministrul Educației a interpretat astfel numărul copiilor care au luat anul trecut note mai mici de 5 la evaluarea națională:

“Nu cred că vreunul dintre dumneavoastră își imaginează că din cei 55.000 putem avea absolvenți de liceu cu diplomă de Bacalaureat ca să mizăm pe ei că vor opta pentru universități. Ca urmare, nu cred că vom avea mai mult de 60-70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani de zile. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”, relatează Info-sud-est.ro.

Integral pe G4media.roComentarii

Oltean Unde sunt scolile de meserii ? Fara muncitori calificati, nu mai vin investitorii; mai mult, pleaca si cei care au venit. Cum se explica faptul ca, de exemplu, in Ungaria este un aflux de mari investitori, bazat pe existenta personalului muncitor calificat ?

20 ianuarie 2019 13:25

Vali Aiurea ...situatia e dramatica la nivel de tara in toate domeniile.Peste cativa ani se va vedea cu adevarat problema cea mai grava - lipsa fortei de munca calificata - din cauza migratiei tinerilor si nu numai in toata Europa...Sunt foarte rari acei oameni -Romani care nu se gandesc sa plece din tara asta...ajunsa raiul hotilor .

20 ianuarie 2019 8:33

PROFA Dupa 1990, in Romania haotica si cu anarhia si violenta care au inlocuit disciplina si rigoarea muncii, era de asteptat ca, tineretul sa-si rateze viitorul. Mirajul banului castigat fara munca, si imoralitatea ca valoare sociala. Doar biserica mai poate interveni in educatia tinerilor din zilele noastre, condamnand lacomia animalica de bani.

20 ianuarie 2019 7:44

v D-na minsistru, nu va ginditi doar la profesori ci la situatia tarii. Ar trebuii sa stiti ca nu toti oamenii au capacitatea de a invata, nu toti sint dispusi la eforturi intelectuale, etc. Mai bine mai putini absolventi de diverse forme de scolarizare, dar mult mai bine pregatiti. Nu este obligatoriu sa le tinem posturile unor profesori care si ei au trecut "ca gisca prin apa", de la care nimeni nu are ce invata.

19 ianuarie 2019 16:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.