Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir cere, într-o scrisoare deschisă, adresată directorului SRI, Eduard Hellvig şi lui Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, desecretizarea audierii lui Dumitru Dumbravă, acuzând că Serviciul, implicit sub comanda lui, a devenit "jucător".

"În 1989, românii au ieşit în Piaţa Revoluţiei după ce înduraseră decenii de supraveghere şi asuprire din partea Securităţii. O scânteie de speranţă se aprinsese în inimile noastre dornice de o societate eliberată de puterea omniprezentă a serviciilor secrete. Pentru cei care nu au trăit în perioada comunismului, este greu să-şi imagineze semnificaţia căderii Securităţii. Aceea era o Românie îngenuncheată, o Românie a coerciţiei, terorii poliţiei politice şi a “ochiului atotvăzător” al Securităţii.

M-am înrolat în serviciu în anul 1997, cu inocenţa tânărului visător de 19 ani, cu speranţa şi dorinţa de a face lucruri bune pentru ţara mea. Am crezut şi cred că SRI este o instituţie care trebuie să apere ţara în linia întâi. Cred cu toată tăria că serviciul este îndreptăţit să apere securitatea naţională cu orice preţ. Dar securitatea naţională nu poate să fie doar un concept abstract, deşi direcţiile interne prevăd “apărarea Constituţiei”, “securitatea economică”, “anti-terorismul”. Apărarea ţării nu înseamnă doar pământul patriei, clădiri, sedii diplomatice, interese strategice, companii, resurse, norme sociale, ci înseamnă mai ales apărarea şi protejarea oamenilor, a drepturilor şi libertăţilor acestora. Căci fără să fim oameni liberi în ţara noastră, fără să fim respectaţi şi protejaţi de abuzuri, întreaga arhitectură a interesului naţional se prăbuşeşte ca un castel diform de nisip", se arată în scrisoarea deschisă semnată de Daniel Dragomir.

Integral pe România LiberăComentarii

Marius Ivanescu În loc sa suga EURO-poolla (prin introducerea "nucleului dur" printre amigdale, pe esofag în jos si sa-i "absoarba" si el "fondurile", n.m.) asta s-a apucat sa-i TRADEZE "valorile"!

19 ianuarie 2019 21:10

v D-le Dragomir pareti "credibil", pt cele declarate, dar in ansamblu pare "strategia" lui Iliescu de a creea multe partide care va disipa voturile cetatenilor si dindu-i sanse lui Ghiolbanis sa fie reales

18 ianuarie 2019 23:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.