Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenţia spaţială americană şi cea chineză comunică între ele şi îşi coordonează anumite acţiuni, a confirmat vineri NASA, care trebuie să opereze într-un cadru legal foarte strict, impus de Congresul de la Washington, pentru a nu permite transferul de tehnologie spre China.

Coordonatorul activităţilor ştiinţifice de la NASA, Thomas Zurbuchen, a declarat vineri pe Twitter că NASA "s-a aflat în discuţii cu China" pentru ca un satelit american să monitorizeze coborârea modulului de aselenizare din misiunea chineză Chang'e 4, pe 3 ianuarie, pe faţa nevăzută a Lunii, informează AFP, citată de Agerpres.

Este exact ceea ce anunţase luni şi Wu Yanhua, directorul adjunct al programului chinez de explorare lunară. El a explicat într-o conferinţă de presă că ţara lui a furnizat în avans specialiştilor de la NASA latitudinea, longitudinea şi orarul prevăzute pentru aselenizarea sondei, în speranţa că satelitul american, Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO), să poată să observe acel eveniment istoric.

La rândul ei, NASA a furnizat Chinei orbita prevăzută a satelitului LRO. În cele din urmă, satelitul american nu a putut să ajungă în locul ideal în momentul aselenizării.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.