Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

''Vom fi pregătiţi în cazul unui Brexit dur'', a dat asigurări vineri premierul francez Edouard Philippe în timpul unei deplasări la Calais, nordul Franţei, la o zi după declanşarea unui plan de pregătire pentru o ieşire fără acord a Marii Britanii din UE, informează AFP.

Însoţit de ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalia Loiseau, şi de cel al Conturilor Publice, însărcinat cu Vama, Gerald Darmanin, premierul francez a constatat avansarea lucrărilor de amenajare la Eurotunel, înainte de a se deplasa la portul din Calais, unde s-a întâlnit cu responsabili portuari, funcţionari ai vămilor şi operatori. El a discutat cu directori de întreprinderi mari şi mijlocii cu privire la dispozitivul de susţinere în faţa unui Brexit dur, la trei zile după respingerea acordului cu UE de către Parlamentul britanic.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.