Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În 1865, Comisia Europeană a Dunării, cu sediul la Galați, demara lucrările de modernizare a Canalului și Barei Sulina, sub conducerea lui Sir Charles Hartley, numit și „părintele Dunării“.

Statul român a demarat etapa finală a lucrărilor de modernizare a Canalului Sulina după 154 de ani de la primele lucrări realizate de către Comisia Europeană a Dunării. Ca și în cazul lucrărilor de atunci – determinate de necesitatea asigurării condițiilor de navigație pe Canalul Sulina pentru a se permite navelor maritime din Anglia și Franța accesul în porturile Galați și Brăila pentru a prelua cereale – etapa finală este dezvoltată în contextul creșterii transportului de mărfuri și de călători preconizată pentru perioada 2030-2035, Dunărea fiind una dintre cele mai importante căi navigabile interioare ale Europei.

Prin decizia nr. 884/2004/EC a Parlamentului Euro­pean și a Consiliului Europei, Dunărea a fost desemnată Axa Prioritară nr. 18 „Rhine/Meusse-Main-Danube“. Noul proiect, intitulat „Apărări de maluri pe Canalul Sulina – Etapa finală“, are o valoare de peste 80,4 milioane euro, fiind depus pentru finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Investiţiile au ca principale obiective recalibrarea apărărilor de maluri de pe Canalul Sulina, în scopul creşterii siguranţei navigaţiei, dar şi protejarea ariilor naturale din Delta Dunării. O altă finalitate a acestui proiect este asigurarea unei mai bune conectivități pentru localitățile riverane Canalului Sulina, prin refacerea danelor de acostare a navelor de pasageri, în condițiile în care turismul de croazieră pe Dunăre și în Delta Dunării a cunoscut în ultimii ani o creștere fără precedent, aducând anual în Deltă zeci de mii de turiști.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.