Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parlamentul European a adoptat joi raportul privind protecţia bugetului UE în cazul unor deficienţe generalizate în ceea ce priveşte statul de drept cu 397 de voturi pentru, 158 de voturi împotrivă şi 69 abţineri.

Raportul prevede că, în cazul în care Comisia Europeană stabileşte că „deficienţele generalizate în ceea ce priveşte statul de drept” într-o ţară a UE ameninţă gestionarea fondurilor UE, aceasta ar putea sugera măsuri de la reducerea pre-finanţării până la suspendarea plăţilor UE.

Orice decizie va trebui să fie adoptată şi de Parlament şi miniştrii UE.

Decizia Parlamentului european privind protecția bugetului riscă să afecteze inclusiv românii.

Cei care au votat împotriva acestui raport reclamă faptul că nu există niște criterii obiective. Ele pot fi influențate de anumiți factori”, a spus Sabina Iosub, joi seară, la Antena 3.

„Acest raport va ajunge va fi dezbătut de reprezentanții Parlamentului, Comisiei și Consiliului pentru a vedea exact cum poate fi aplicat și ce ar mai trebui schimbat pentru a fi funcțional.

Din informațiile mele, pe surse, în acest moment există o opinie a Consiliului. Este o opinie tehnică a juriștilor care subliniază faptul că acest raport nu ar avea temei legal”, a dezvăluit Sabina Iosub, trimisul special Antena 3 la Strasbourg.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.