Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, joi, că efectuează cercetări pentru distrugere, după ce persoane necunoscute au scris mesaje antiromâneşti şi obscene pe Casa Memorială "Avram Iancu" din Târgu Mureş, încheiate cu inscripţia "Trăiască Ungaria!".
"În data de 16 ianuarie, la ora 16,30, Poliţia Târgu Mureş a fost sesizată prn 112 de către un reprezentant a Societăţii Culturale 'Avram Iancu' din Târgu Mureş, despre faptul că, în noaptea de 15/16 ianuarie 2019, persoane necunoscute au scris pe peretele Casei Memoriale "Avram Iancu", situată pe strada Avram Iancu din Târgu Mureş, mesaje cu caracter antiromânesc şi cu un conţinut vulgar. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar mesajele respective erau inscripţionate cu un lichid de culoare neagră, ce pare a fi vopsea. Din verificări s-a constatat faptul că acelaşi gen de mesaje au mai fost inscripţionate şi pe peretele altui imobil de pe aceeaşi stradă, iar în momentul de faţă se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, Emanuela Rugină.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.