Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Centrul de Resurse Juridice condus de Georgiana Iorgulescu apreciază decizia CCR prin care au fost declarate neconstituționale protocoalele, dar remarcă și un alt aspect: „cauzele unor cetățeni simpli, care au ridicat excepții de neconstituționalitate în propriile dosare, nu mai ajung pe rolul Curtii Constituționale întrucat aceasta este blocată constant de către cei care ne conduc destinele”.

„Decizie istorică a CCR: acceptarea existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informații în cazul protocoalelor din 2009 și 2016 echivalează cu necostituționalitatea acestora. Totală, în cazul celui din 2009 și parțială, în cazul celui din 2016. Finalul este că începem să ne învățăm cu regulile democratice care spun că probele sunt strânse de procurori și ofițeri de poliție judiciară, în baza unor dispoziții procesual penale emise de legiuitor, publicate în Monitorul Oficial (deci, nesecrete) și, implicit cunoscute și de judecători (cum or fi judecat până acum?) și de oricare subiecți procesuali.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.