Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Monedele din Fontana di Trevi din Roma sunt subiect de scandal între primăria din capitala Italiei şi Biserica Catolică. La baza scandalului se află faptul că edilii vor să modifice modul în care sunt administraţi banii aruncaţi de turişti în bazinul celebrei atracţii arhitecturale, scrie Smithsonian Magazine.

La începutul săptămânii primăria romană a prezentat un proiect care vorbea despre adunarea banilor din Fontana di Trevi ce a primit aviz pozitiv din partea consilierilor. Dicuţiile au fost legate de destinaţia banilor lăsaţi de turişti în fântâna ridicată în secolul al 18-lea, scrie Medafax.

Turiştii au obiceiul de a arunca monede peste umăr în fântână pentru a se întoarce la Roma. Acest lucru a dus la strângerea a 1,7 milioane de dolari pe an. De-a lungul anilor, de banii strânşi astfel s-a ocupat fundaţia caritabilă catolică Caritas.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.