Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România abia a preluat oficial președinția Consiliului Europei că Parlamentul European a și votat: România va putea fi sancționată la propunerea Comisiei Europene pentru orice încălcări ale statului de drept. Ca și orice altă țară membră a Uniunii Europene, de altfel. Și noi cu siguranță vom fi primii sancționați, deși nu există niciun criteriu obiectiv care sa poată duce la concluzia că sunt încălcate regulile și bunele practici ale statului de drept, susține ROMÂNIA LIBERĂ.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluţie aprobat joi de Parlamentul European, anunță ANTENA3.

Ţările care vor încălca normele statului de drept sau nu vor lupta eficient împotriva corupţiei riscă suspendarea finanţărilor de la Uniunea Europeană, potrivit unui proiect de rezoluţie care va face parte din Planul bugetar multianual 2021-2027 şi a fost aprobat de Parlamentul European. GÂNDUL afirmă că un grup de 6 experţi, dintre care doar unul din partea statului analizat, va monitoriza situaţia şi va publica un raport anual, care va sta la baza deciziei. Pentru a proteja beneficiarii finali ai finanţărilor, UE va obliga statele sancţionate să finanţeze proiectele suspendate din propriul buget.

Potrivit raportorilor, țările care cad sub incidența acestor prevederi sunt cele care au probleme cu independența justiției și combaterea corupției. Documentul a fost adoptat cu 397 de voturi pentru, 158 de voturi împotrivă şi 69 abţineri. Evaluarea țărilor care rămân gradual, de la reducerea finanțării la suspendarea plăților, fără bani europeni se va face de Comisia Europeană, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

În evaluarea făcută țărilor care se află în vizorul Comisiei vor fi luate în considerare părerile unor instituții europene, prezentate de COTIDIANUL: Curtea de Justiţie a UE, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), rezoluţiile Parlamentului European şi rapoartele Curţii Europene de Conturi, concluziile şi recomandările unor organizaţii relevante internaţionale, precum organismele Consiliului Europei, în special Comisia de la Veneţia, precum şi ale unor reţele internaţionale, precum reţeaua europeană a Curţilor Supreme şi Consiliile magistraţilor.

Nu mai departe de marți, amintește REPUBLICA, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, avertizase în plenul PE că România „nu e departe” de aplicarea Articolului 7, pentru că „ignoră în continuare recomandările Comisiei de la Veneţia”. Comisarul Günther Oettinger, care a atras atenția că articolul 7 este o chestiune de protejare a banilor europeni. Textul va intra în negocieri, iar dacă va fi adoptat de Consiliul Uniunii Europene, va deveni lege. Astfel, decizia Parlamentului european privind protecția bugetului riscă să afecteze inclusiv românii.

ADEVĂRUL anunță că zece social-democraţi români au votat, împotriva raportului: Andi Cristea, Doru Frunzulică, Maria Grapini, Dan Nica, Ioan-Mircea Paşcu, Emilian Pavel, Răzvan Popa, Ciprian Tănăsescu, Claudia Ţapardel şi Gabriela Zoană. De asemenea, cu toate că liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a fost „pentru”, Norica Nicolai, membră a ALDE, a votat „împotrivă“.

România a preluat oficial președinția Consiliului Europei, deci gata cu poze, ovații și șprițuri. Hai, la muncă! NAȚIONAL susține că e limpede ce s-a întâmplat, hai să nu ne mai furăm singuri pălăriile. În prima ei zi la șefia Consiliului, Gioconda de Roșiorii de Vede a fost convocată in cabinetul președintelui de facto, iar Donald Tusk a grăit astfel: „n-am avut când să-ți zic la București, dar o fac aici, mi-e mai ușor. Canci bani de la UE, ai priceput, păpusă?!”. Atât, nicio lacrimă vărsată, doar o mapă cu prioritățiile trasate Vioricăi. Cap de listă – cum rămân fără finanțare europeană țările membre care pun în pericol statul de drept.

Totul e permis, dar până la bani! Vă jucați de-a președintele (onorific, să ne fie clar!), faceți propuneri, aveți păreri și idei, însă nu vă atingeți de bani! S-a înțeles?


Comentarii

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Am luptat pt PSD cur si suflet.

20 ianuarie 2019 13:21

Ecce Kurrupt As suge o pula cu mot de cacat!

20 ianuarie 2019 12:03

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Ah, cat imi place s-o iau in anus cu finalizarr orala!

20 ianuarie 2019 1:38

gāozar EURO-marxist mic, cretin si hiperactiv depizdat 19 ianuarie 2019 9:27

19 ianuarie 2019 21:19

gāozar bolşevic depistat 6:28

19 ianuarie 2019 9:27

Jihadistul Definitia statului de drept in limbaj UE este" daca nu faceti ca noi nu va dam nici un ban". Cat despre nerespectarea recomandarilor Comisiei de la Venetia vine ca o nuca seaca, acceasi comisie recomandand la referendumul impotriva lui Traian Basescu sa nu existe prag de participare a votantilor la referendum( dupa cum stiti Basescu a castigat prin netingerea pragul de participate) unde Comisia Europeana a tacut malc. Asta demonstreaza cat de politica este acesta organizatie trecand peste cadavre pt.atingerea proprilor interese.

19 ianuarie 2019 6:28

Propunere pentru doamna Dăncilă Stimată doamnă primministru, cea mai elocventă pledoarie pentru a demonstra că guvernul pe care îl conduceți și alianța PSD-ALDE, aflată la guvernare, susține adevăratul stat de drept în România și nu statul mafiot și securist patronat de președintele Iohannis cu ajutorul seviciilor secrete și al unor securiști deghizați în procurori, vă rog să preluați integral din emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3 momentele, literalmente cutremurătoare, în care distinsa doamnă Nella Secară din Oradea și-a prezentat calvarul celor 6 ani de pușcărie și de hărțuieli inimaginabile la care a fost supusă de către procurorii DNA din Oradea pentru a o forța să depună denunțuri împotriva unor prieteni judecători! Nu aveți de făcut, stimată doamnă Dăncilă, decât să traduceți în TOATE limbile oficiale ale Uniunii Europene textul emisiunii, dublat de imaginile acelei doamne martir, si să le depuneți la toate organismele Uniunii Europene, la CEDO și la sediul delegațiilor țărilor membre: Merită ca acest material cu valențe de film documentar să fie difuzat pe Youtube și pe toate canalele posibile de pe internet. Vă asigur că va cutremura o lume întreagă și va arăta ce înseamnă, de fapt, „statul de NE-drept”, atât de îndrăgit de UE însăși și de tot felul de ambasadori și de apologeți ai neomarxismului soroșist! Din punct de vedere uman, acest film ar merita cel puțin trei premii OSCAR puse unul peste altul!

18 ianuarie 2019 18:46

victor Florin Bilei ,cum ai ajuns la concluzia ca Dragnea nu respecta statul de drept? Aprecierea trebuie facuta prin compararea unor norme ,definitii ale statului de drept.

18 ianuarie 2019 16:00

Stela Parlamentul european sa formuleze o definitie standard a Statului de Drept- valabila pentru toate Statele UE! Dupa aceea, vorbim , in masura in care fiecare stat respecta sau nu.....

18 ianuarie 2019 12:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.