Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doi adulți și doi copii care trăiesc la oraș au nevoie de 2.600 de lei lunar. Este valoarea coșului minim lunar de consum pentru o familie, conform autorităților.

Comisia de Insolvență la Nivel Central a publicat în Monitorul Oficial o decizie privind aprobarea criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.

„Valoarea coșului minim lunar de consum reprezintă pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Această valoare reprezintă suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprită pentru plata datoriilor deoarece îi este necesară pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurării traiului zilnic pentru sine și familia sa”, se arată în documentul care face referire la procedura insolvenței persoanelor fizice și rambursarea sumelor.

Coșul minim lunar de consum pentru o familie de doi adulți și doi copii din mediul urban este de 2.600 lei.

Autoritățile consideră că din acești bani, familia poate chiar economisi, respectiv 236 lei/lună.

Cei mai mulți bani ar merge pe mâncare, respectiv 1.069 lei.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.