Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a susţinut marţi dimineaţă o conferinţă de presă maraton cu peste 500 de jurnalişti locali şi străini, făcând, cu acest prilej, o prezentare a vederilor Moscovei asupra agendei internaţionale.

Şeful diplomaţiei ruse a abordat diverse chestiuni sensibile la nivel internaţional, începând de la rediscutarea Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF) până la scandalul spionilor dintre Moscova şi Washington. Tratatul INF În opinia lui Lavrov, Tratatul INF este o „victimă a politicii SUA“. El a acuzat administraţia de la Washington că nu face decât să formuleze solicitări şi ultimatumuri, aşa cum s-a întâmplat în cadrul negocierilor pe tema INF eşuate marţi la Geneva. Potrivit lui, negociatorii americani prezenţi la Geneva au cerut distrugerea rachetei 9M729 şi nu au vrut să asculte poziţia omologilor lor ruşi.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.