Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul condus de către Liviu Dragnea, PSD, a câșigat o luptă din războiul cu PNL și USR. Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizările celor două partide politice privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins sesizările de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului României nr.37/2018 privind numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară este constituţională în raport cu criticile formulate, anunță CAPITAL. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului.", precizează CCR.

Și „Marea Amnistie“ a fost dată! Curtea Constitutionala a îngropat protocoalele secrete dintre procurori, judecători și SRI. Concret, Curtea a admis, cu majoritate de voturi, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar și după denunțarea lor, explică ROMÂNIA LIBERĂ. Mai mult, judecătorii au stabilit că instanțele pot decide dacă mai țin cont de probele din rechizitoriu sau nu.

Astfel că, sute de dosare aflate pe rol se vor întoarce la Parchete sau la DNA. Totodată, dosarele deschise la unitățile Ministerului Public și care nu au fost finalizate sunt nule dacă au la bază doar probe făcute pe baza protocoalelor.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader, citat de EVENIMENTUL ZILEI, anunţă că abuzurile produse în Justiţie prin folosirea probelor obţinute în urma protocoalelor trebuie şi vor fi îndreptate prin Ordonanţă de urgenţa a Guvernului sau prn legi aprobate de Parlament. „Ca ministru, dar, sigur, nu numai eu decid, pentru că poate să facă şi Parlamentul foarte bine sau Guvernul în ansamblul lui, vom adopta acte juridice de natură să permită îndreptarea acestor abuzuri”, a spus Tudorel Toader.

Cum decizia CCR de miercuri privind protocoalele vizează doar dosarele sau procesele aflate în curs, nu și pe cele în care instanțele s-au pronunțat definitiv, cel mai probabil „reglementarea juridică” anunțată de Tudorel Toader la acestea din urmă se referă, astfel încât să fie revizuite și sentințele definitive.

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu remarcă faptul că decizia îi va folosi și lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, anunță GÂNDUL. “Decizia Curţii prin care corupţia a fost eliminată de pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezintă un sprijin direct pentru zeci de persoane condamnate definitiv pentru corupţie sau care au procese în derulare. Prin această decizie, penalii din PSD au obţinut două victorii. În primul rând, afectează în mod direct procesele în derulare. În al doilea rând, se vor folosi de această decizie pentru a justifica amnistia şi graţierea faptelor de corupţie, fiind vizată direct condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul”, explică Viziteu.

Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI. Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă, amintește COTIDIANUL.

NAȚIONAL constată că „marea amnistie“ a intervenit și sute de persoane vor fi puse în libertate pentru că probele aduse de procurori sunt nule de drept. Totodată, decizia poate conduce la creșterea numărului de contestații in anulare împotriva deciziilor definitive, în care se vor contesta probele nelegale obținute în baza protocoalelor. Este foarte posibil ca toți cei care au fost condamnați în dosare bazate pe asemena protocoale să ceară rejudecarea acestor dosare.


Comentarii

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt I-as suge-o zilnic d-lui Dragnea!

18 ianuarie 2019 11:17

ME REVOLUTIONARII sunt acum, cca. 10 milioane in Romania (HA! HA!), cu pensii nemuncite deloc, de 3000 - 4000 lei/luna, majoritatea sunt posesori de adeverinte FALSE, facute cu spaga la Maries ala cu gura mare, si la alti sefi "revolutionari". Plus, toate gratuitatile posibile, pe tren, autobuz, tramvai, medicamente, locuinte. Urgent trebuie abrogata Legea Revolutionarilor, caci golanii astia nici n-au calcat pe la revolutia-Lovitura de Stat din 89'. Singurii revolutionari sunt cei aflati la 2 m sub pamant, impuscati.

17 ianuarie 2019 22:53

Observator Si semnatarii protocoalelor nu vor pati nimic? Sunt vinovati de compromiterea luptei impotriva coruptiei si de risipirea banului public. Cine si cum va plati?

17 ianuarie 2019 14:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.