Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în 2018 un avans de 11,7% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 3% în 2017, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.
Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele membre ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat anul trecut la 528.249 unităţi, în creştere faţă de 2017 (472.816 vehicule).
În rândul producătorilor auto, grupul german Volkswagen şi-a păstrat poziţia de lider în UE, cu o cotă de piaţă de 23,9% (în uşoară creştere faţă de o cotă de 23,8% în 2017), urmat de grupul francez PSA, cu o cotă de piaţă de 16%, grupul Renault, cu o cotă de piaţă de 10,5% (în creştere faţă de 10,4% în 2017), grupul BMW, cu o cotă de piaţă de 6,6% şi Fiat-Chrysler (FCA) cu o cotă de piaţă de 6,5%.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.